La Batllia acusa ‘el Rambo de la Cerdanya’ de blanqueig de diners

El cas del perillós delinqüent ceretà, processat també per accés il·lícit a casa habitada, l’instrueix l’oficina judicial especialitzada en delictes econòmics i crim organitzat

-
-
Ni ús de vehicle robat ni port il·legal d’armes. La Batllia va enviar dimecres a la presó el perillós delinqüent ceretà Martí Cots Saleta sota l’acusació de blanquejar diners i d’accés il·lícit a casa habitada, dos delictes majors que poden comportar diversos anys de presó ferma. El denominat ‘Rambo de la Cerdanya’ portava al damunt, en el moment de ser detingut, quelcom més de 15.000 euros en efectiu, segons fonts properes a la investigació.

La major part sinó tots dels diners comissats serien producte de l’atracament que va protagonitzar Martí Cots al complex hoteler de les pistes d’esquí de la Masella poques hores abans d’arribar al Principat d’Andorra. Uns quants centenars d’euros ja els havia invertit amb anterioritat a la seva detenció en la compra d’armament, en l’adquisició, almenys, d’una tenda de campanya, i en la reserva de dues nits d’allotjament en un hotel de la carretera dels Cortals d’Encamp, al mateix establiment on agents dels grups especials d’intervenció de la policia andorrana el van detenir diumenge passat a la tarda.

Segons fonts coneixedores del cas, la batlle Azahara Cascales va signar dimecres passat a primera ordre de la tarda els documents necessaris perquè ‘el Rambo de la Cerdanya’ ingressés al centre penitenciari de la Comella acusat d’uns delictes majors de blanqueig de diners i d’accés il·lícit a casa habitada. L’home es va ‘colar’, com a mínim, a una casa del quart d’Auvinyà, a Sant Julià de Lòria. No han transcendit els motius exactes que han portat la batlle a qualificar els fets com ho ha fet. El que sí que queda clar que no se l’ha acusat de port il·legal d’armes perquè l’arsenal que duia al damunt l’havia adquirit legalment, segons les fonts.

La batlle que va enviar l'home a la presó és Azahara Cascales; es considera que les armes que portava les havia adquirit de forma legal

El fet que se li atribueixi blanqueig de diners fa que la instrucció la dugui a terme una de les batllies d’instrucció -la de Cascales, en principi, hauria de ser ara l’assignada vist que ja li va tocar l’afer de guàrdia- especialitzada en delictes econòmics i crim organitzat. Els dos delictes pels quals s’acusa Martí Cots li haurien de poder comportar alguns anys d’empresonament ferm al Principat, encara que caldrà veure com avança la instrucció del cas. També és més que possible que les autoritats judicials espanyoles acabin formalitzant una ordre internacional de detenció i extradició de l’home arran dels delictes comesos en territori català.

Cots va fugir el 7 de desembre del centre psiquiàtric lleidatà on estava ingressat per ordre judicial. Es va escapoli aprofitant una sortida a l’exterior amb una educadora. Poca cosa se sabia de les seves peripècies des d’aquell dia 7 fins que la matinada del 21 al 22 de desembre es va presentar a l’hotel de la Masella i va buidar-ne la caixa forta a punta d’arma tot amenaçant el personal de l’establiment que a quarts de quatre de la matinada ja pràcticament acabava la seva jornada laboral. D’allà passaria cap al Principat per pistes forestals i amb un cotxe robat a Aravell, on també hauria fet una ‘visita’ en una casa.

'El Rambo de la Cerdanya' roman tancat al centre penitenciari andorrà sota un control i una vigilància especials des de dimecres a les 2 de la tarda. Les autoritats penitenciàries volen evitar qualsevol incident amb qualsevol dels altres interns alhora que saben de la seva alta perillositat i la seva facilitat per escapolir-se. D'aquí que qualsevol trasllat o moviment a que s'hagi de sotmetre Cots l'efectuaran els agents del grup d'intervenció.

-

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ declara a la Batllia que té armes amagades a França i Catalunya
La planificació horària o un dels generadors del malestar a Institucions Penitenciàries

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ està aïllat i ‘sobrecontrolat’ a la presó
Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.

Relacionat

Ingressa a la Comella ‘el Rambo de la Cerdanya’
Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir
-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending