‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir

La policia va iniciar el dispositiu per enxampar el perillós delinqüent ceretà Martí Cots arran que uns veïns el veiessin a Auvinyà; s’estava abastant per passar un temps de supervivència a la muntanya

Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.
Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.
El perillós delinqüent fugat el 7 de desembre d’un centre psiquiàtric de Lleida i que la matinada de dissabte passat va atracar en un hotel de Masella, Martí Cots Saleta, conegut com ‘el Rambo de la Cerdanya’, va pagar de manera anticipada les dues nits que va assegurar que s’estaria a l’hotel de la carretera dels Cortals d’Encamp on va ser detingut diumenge a la tarda. Cots va arribar al Principat per camins forestals procedent de l’Alt Urgell i el primer lloc on se’l va veure i se’l va identificar a Andorra va ser al poble d’Auvinyà.

Fonts coneixedores de la investigació que es va dur a terme al Principat per arrestar ‘el Rambo de la Cerdanya’ han explicat que veïns d’Auvinyà van veure un desconegut -no s’ha concretat el dia- entrant en una casa. I van poder aportar elements suficients a la policia -les fonts no han precisant si es va fer algun tipus de fotografia- perquè es determinés, ja sabedors que el perillós delinqüent ceretà estava sent buscat pels mossos, que es tractava de Martí Saleta. A partir d’aquí es munta tot el dispositiu de recerca de l’home.

‘El Rambo de la Cerdanya’, de 49 anys, estava sent buscat per diverses unitats de la policia catalana després d’atracar a punta d’escopeta l’hotel de les pistes de la Masella i endur-se’n uns 15.000 euros. Més tard, també armat, va accedir a un habitatge d’Aravell i hi va robar el cotxe amb el qual, suposadament, va arribar al Principat. A l’hotel on es va allotjar no tenen constància de quin vehicle usava. Ni els responsables de l’establiment li van oferir cap plaça de garatge -tot i tenir-ne de disponibles- ni tampoc ell la va sol·licitar.

Martí Cots va arribar a l’hotel en qüestió d’Encamp la tarda-vespre de dissabte. Va demanar allotjar-se dues nits (la segona ja no l’arribaria a fer a l’establiment; el van detenir abans) i va abonar el compte a l’avançada. En cap cas hauria evidenciat res d’estrany i es va comportar, segons les fonts consultades, amb molta educació i simpatia. Però més enllà d’una identificació normal i corrent, l’home no va fer res de rellevant que cridés l’atenció dels responsables de l’hotel ni dels seus empleats.

En l'establiment on va passar la nit de dissabte a diumenge, l'home va ser d'allò més correcte i amable; després la policia li va trobar tres armes i un ganivet de dimensions considerables

En un moment donat de la tarda de diumenge van aparèixer un bon grapat de policies. L’home acabaria detingut i els agents van estar fins a altes hores de la matinada revisant les instal·lacions hoteleres i, especialment, l’habitació on havia estat allotjat l’home, que durant unes hores va quedar precintada. Segons fonts properes a la investigació, el més probable és que ‘el Rambo de la Cerdanya’, aprofités l’estada al Principat per armar-se i comprar material de supervivència per la muntanya.

No hauria estat la primera vegada que Martí Cots es refugia enmig del bosc. I a més a més, durant temps. Entre les coses que se li van trobar al detingut quan ja estava en aquesta situació hi havia bona part del botí aconseguit a la Masella. A més a més, portava tres armes de foc que, segons els consultats, hauria adquirit al Principat. Un rifle i dues armes curtes. Dues d’elles, segons les fonts, eren de fogueig. També duia un ganivet de notables dimensions. Més carregadors i munició.

Se’l va arrestar diumenge a 2/4 de 8 de la tarda i, d’entrada, se’l va acusar de port il·legal d’arma. Però hi havia indicis i la sospita que Martí Cots podria ser l’autor d’un atracament en un xalet. I la policia estava treballant per poder obtenir més elements i acusar ‘el Rambo de la Cerdanya’ d’aquesta circumstància. De fet, s’està treballant a tota marxa per construir un dossier ferm per passar-lo a la Batllia. Cots hauria de passar a disposició judicial, a tot estirar, aquesta tarda de Nadal. Després, el batlle de guàrdia té 24 hores per prendre-li declaració.

Una vegada compleixi la pena que se li imposi al Principat -pot molt ben ser que se l’enviï a la presó de manera preventiva mentre es continuen esbrinant els fets-, és possible que les autoritats judicials espanyoles en sol·licitin l’extradició perquè respongui pels delictes comesos en territori català. En aquest cas, i com a mínim, trencar l’ordre judicial que el mantenia tancat en un psiquiàtric, l’atracament a la Masella i l’assalt a una casa d’Aravell.

-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending