‘El Rambo de la Cerdanya’ està aïllat i ‘sobrecontrolat’ a la presó

Hi ha el temor que pugui Martí Cots Saleta embolicar la troca amb altres interns o que intenti fugar-se, com ha fet en altres llocs, a la mínima que pugui

La planificació horària o un dels generadors del malestar a Institucions Penitenciàries
La planificació horària o un dels generadors del malestar a Institucions Penitenciàries
Ara per ara el seu comportament és del tot normal. Però els seus antecedents, no només criminals, els de comportament, fan de Martí Cots, ‘el Rambo de la Cerdanya’, un home peculiar, perillós, i de reaccions imprevisibles. D’aquí que al centre penitenciari de la Comella, on resta ingressat des d’aquest dimecres a primera hora de la tarda, se’l tingui aïllat i amb un control especial. Es vol evitar qualsevol possible incident.

Cots ha estat especialment a Catalunya en centres penitenciaris. Però, sobretot, ha estat internat en psiquiàtrics, com el de Lleida, del qual es va escapar aprofitant que una educadora l’havia tret ‘a passejar’ el 7 de desembre. Que intenti escapolir-se és un clàssic. D’aquí que els responsables d’Institucions Penitenciàries focalitzin un major control sobre ‘el Rambo de la Cerdanya’. La Comella és una presó relativament tranquil·la i es vol evitar que el perillós delinqüent ceretà emboliqui la troca amb altres interns i es trenqui l’habitual -salvant les distàncies i amb el degut respecte a l’equipament del qual es parla- bona convivència que hi ha a la presó andorrana.

Martí Cots va ingressar al centre penitenciari aquest Sant Esteve a les 2 de la tarda després d’estar durant aproximadament tres hores a la seu de la Justícia declarant davant el batlle de guàrdia després d’haver estat detingut diumenge a la tarda en un hotel de la carretera dels Cortals d’Encamp. Allí hi havia estat allotjat la nit de dissabte a diumenge i pretenia fer el mateix amb la de diumenge a dilluns. Havia reservat i pagat dues nits. Mentrestant preparava el seu futur immediat, lligat, com habitualment, a una vida salvatge. De supervivència a la muntanya.

Dins del bosc dels Cortals d’Encamp, a pocs centenars de metres de l’hotel on se’l va detenir, es va recuperar una tenda de campanya que l’home ja tenia muntada per instal·lar-s’hi

De fet, els investigadors van recuperar dins mateix del bosc dels Cortals, a pocs centenars de metres de l’hotel on s’allotjava, una tenda de campanya que ja havia comprat al Principat i on estava muntant la seva intendència per als propers dies. Allí va ser on es va recuperar part de l’armament que se li va comissar. Com el rifle de calibre 30.06 que també hauria adquirit al país.  O dues pistoles de fogueig. A banda d’armament, també es va recuperar una bona xifra de diners.

Una part es donava per fet que era procedent del botí aconseguit en l’atracament que havia protagonitzat la matinada de divendres a dissabte a l’hotel de les pistes de la Masella, un complexe molt gran i amb força activitats aquells dies. La xifra que va transcendir en un primer moment, de 15.000 euros, era només aproximada, segons fonts coneixedores del cas, que han assegurat que Martí Cots va obligar a punta d’escopeta els treballadors de l’hotel que hi havia en aquell moment a l’establiment a donar-li tot el que hi havia a la caixa forta. I la quantitat exacta no ha transcendit.

Martí Cots és més amant dels diners que una altra cosa. De fet, quan assalta un immoble sol buscar bitllets i endur-se algun vehicle. Com hauria fet a Aravell, per exemple, d’on hauria robat com a mínim el cotxe amb el qual va arribar per pistes forestals fins al Principat. A Andorra hauria entrat, com a mínim a un xalet que pensava abandonat d’Auvinyà, però un home el va veure i va alertar la policia, que considera que hauria accedit a un segon habitatge al país.

Més enllà d’això, els investigadors de la policia andorrana, pels contactes que mantenen amb els seus homòlegs espanyols, estan convençuts que s’acabarà activant una ordre internacional de detenció amb petició d’extradició. De moment, la situació està en estudi i, en qualsevol cas, Martí Cots haurà de respondre, en primer lloc, pels delictes comesos en territori andorrà. D’aquí que l’estada a la Comella es prevegi d’una certa durada. A més, si des d’Espanya se’n sol·licita l’extradició i l’home s’hi oposa, el procés judicial que s’haurà d’iniciar, ell tot sol, pot durar mig any.

Etiquetes

Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.

Relacionat

Ingressa a la Comella ‘el Rambo de la Cerdanya’
Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir
-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending