Ingressa a la Comella ‘el Rambo de la Cerdanya’

La Batllia ordena l’empresonament de Martí Cots acusat per la policia de port il·legal d’armes i de furt amb força en dos xalets del Principat

Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.
Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.
Acusat d’un delicte de port d’arma il·legal i, aparentment, de dos furts amb força en dos xalets del Principat, el conegut i perillós delinqüent ceretà Martí Cots Saleta, més conegut com ‘el Rambo de la Cerdanya’, ha ingressat a primera hora d’aquesta tarda al centre penitenciari de la Comella. L’home, de 49 anys i detingut diumenge a la tarda en un hotel de la carretera dels Cortals d’Encamp, ha estat declarant des de mig matí a la seu de la Justícia.

Cots ha arribat a la Comella pels vots de les 2 de la tarda, després que el batlle de guàrdia hagi dictat aute de processament i d’empresonament. En tot moment l’han custodiat membres del grup d’intervencions especials (GIPA) de la policia atesa la seva perillositat. També és previst que es faci un dispositiu especial al centre penitenciari. Fa tres dècades que ‘el Rambo de la Cerdanya’ roda per presons i centres de vigilància i les ha protagonitzat de tots colors. A la Batllia hi ha arribat vers les 11 del matí amb la mateixa furgoneta -negre i amb tots els vidres tintats- del GIPA que tres hores després l’ha dut cap a la Comella.

La policia el va detenir diumenge a 2/4 de 8 de la tarda hores després que un veí d’Auvinyà avisés que havia vist entrar en una casa un home sospitós i en facilités el descriptiu, segons fonts coneixedores de la investigació, que han assegurat que vist que se sabia oficiosament que rodava Cots Saleta per la Cerdanya i l’Alt Urgell després d’atracar l’hotel de les pistes de la Masella i d’assaltar una casa a Aravell, de seguida es va pensar en ell i a banda que algunes de les característiques concordaven.

Segons fonts coneixedores de la investigació, un agent del cos d’ordre hauria consultat la base de dades del ROAD -el registre que duen els hotels i que està permanentment connectat amb la policia- de manera intuïtiva i per si sonava la flauta. I va sonar. L’home s’havia allotjat amb el seu nom i identificació real en un hotel d’Encamp. A partir d’aquí es va muntar tot el dispositiu que acabaria amb la seva detenció per part de membres del GIPA. ‘El Rambo de la Cerdanya’ va ser sorprès a l’habitació que ocupava des de la nit anterior -la de dissabte a diumenge- i no va tenir temps ni de reacció ni d’oposar resistència.

Just abans de quedar a disposició judicial, el perillós delinqüent ceretà va ser sotmès durant la jornada de Nadal a una valoració psiquiàtrica a l’hospital

Portava tres armes, una de llarga (un rifle) i dues de curtes (dues pistoles) i de fogueig. Segons les fonts consultades, com a mínim el rifle i abundant munició les havia adquirit ja al Principat, on va arribar dissabte després dels assalts de la Masella i Aravell. També portava molts diners en efectiu. Més dels 15.000 euros sostrets a l’hotel de l’estació d’esquí ceretana, amb la qual cosa això lligaria, segons les fonts, amb diners que hauria robat també, aparentment, en dos xalets ja al Principat.

Per ara, els detalls exactes que recull l’aute de processament i empresonament no han transcendit. Més enllà dels delictes comeses al Principat, tot sembla indicar que les autoritats espanyoles acabaran promovent una sol·licitud d’extradició perquè respongui dels fets comesos en territori català des que el 7 de desembre va escapolir-se d’un centre psiquiàtric lleidatà on estava internat per ordre judicial. 

Martí Cots Saleta va ser sotmès durant la jornada de Nadal a una valoració psiquiàtrica a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell just abans de quedar, formalment, a disposició judicial. Des d’ahir a la tarda la Batllia tenia 24 hores per prendre-li declaració i decidir sobre la seva situació processal. Circumstància que, com s’ha explicat, ha succeït durant aquesta jornada matinal de dimecres festiu.

Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir
-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending