‘El Rambo de la Cerdanya’ declara a la Batllia que té armes amagades a França i Catalunya

Policies de banda i banda de la frontera donen credibilitat a les explicacions de Martí Cots, a qui se li va trobar un carregador del calibre 22 però cap arma d’aquest tipus

-
-
El comportament de Martí Cots Saleta no és racional. Ho saben els experts psiquiàtrics catalans que l’han tractat en nombroses ocasions. El seu estat, la seva experiència delictiva i el coneixement del terreny pirinenc el fan un subjecte perillós. D’aquí que investigadors policials espanyols i francesos donin total credibilitat a una de les manifestacions fetes pel ‘Rambo de la Cerdanya’ a la Batllia: té armes amagades en territori francès i territori català.

La qüestió va derivar d’una de les preguntes que se li van formular durant la declaració que va prestar dimecres a la seu judicial, just abans d’ingressar a la presó. Durant la compareixença davant el batlle de guàrdia se li va demanar com era que tingués un carregador del calibre 22 i no se li hagués comissat cap arma d’aquest tipus. Cots Saleta va explicar que té armament d’aquestes característiques amagat en muntanyes catalanes i franceses. Armament que, quan li convé, recupera.

A Andorra, ‘el Rambo de la Cerdanya’ va comprar armes i munició. Molta munició. I l’arma més sonora que va comprar no està gens malament. Un rifle de calibre 30.06. Per tant, una arma de caça major que pot arribar a allargar més d’un quilòmetre i que és capaç de matar, per exemple, segons experts consultats, un elefant. Per tant, no cal dir que si toca una persona, la pot arribar a fer miques. També duia dues pistoles de fogueig.

L’armament se li va trobar a Martí Cots entre el vehicle robat amb el qual havia arribat per pistes forestals al Principat i a la tenda de campanya que es va descobrir que, comprada a Andorra, havia muntat dins el bosc dels Cortals d’Encamp a pocs centenars de metres de l’hotel on tenia previst allotjar-se dues nits i on hi va passar la matinada de dissabte a diumenge, just la següent a l’assalt a l’hotel de les pistes d’esquí de la Masella, on va aconseguir un important botí a punta d’escopeta.

Una vista d'Encamp que es pot observar des de l'hotel on va estar allotjat i on va ser detingut diumenge a la tarda Martí Cots Saleta. | ARXIU

En concret, segons les fonts consultades, el carregador del calibre 22 que va aixecar els dubtes i la pregunta dels investigadors es va localitzar dins la tenda de campanya. La manifestació feta pel ‘Rambo de la Cerdanya’ va sobtar inicialment els investigadors però els contactes fets amb posterioritat, segons les fonts consultades, van evidenciar que les declaracions de Martí Cots, aïllat al centre penitenciari per la seva perillositat, eren creïbles o, com a mínim, verosímils.

La planificació horària o un dels generadors del malestar a Institucions Penitenciàries

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ està aïllat i ‘sobrecontrolat’ a la presó
Martí Cots ha estat traslladat des del despatx central de la policia cap a la Batllia vers les 11 del matí i n'ha sortit en direcció a la presó cap a les 2 de la tarda.

Relacionat

Ingressa a la Comella ‘el Rambo de la Cerdanya’
Habitació de l'hotel on Martí Cots Saleta (a la foto petita) es va allotjar.

Relacionat

‘El Rambo de la Cerdanya’ havia pagat dues nits a l’avançada a l’hotel d’Encamp on el van detenir
-

Relacionat

La policia va detenir el ‘Rambo de la Cerdanya’ en un hotel d’Encamp carregat d’armament i diners, i mira si havia robat en un xalet

Comentaris

Trending