El PS vol recuperar la vitalitat d'una Plaça del Poble que vol centre neuràlgic de la capital

Comentaris

El PS vol recuperar la vitalitat d\'una Plaça del Poble que vol centre neuràlgic de la capital
El PS vol recuperar la vitalitat d\'una Plaça del Poble que vol centre neuràlgic de la capital

El Partit Socialdemòcrata (PS) preveu impulsar un pla d'embelliment i reactivació específic de la Plaça del Poble d'Andorra la Vella per tal que recuperi la vitalitat que havia tingut fa uns anys i esdevingui realment un centre neuràlgic de l'activitat social i cultural de la parròquia. Així ho han exposat aquest dilluns les dues caps de llista de la candidatura socialdemòcrata, Dolors Carmona i Lídia Samarra. La número dos de la llista ha estat molt contundent durant la visita que les dues candidates han fet al cèntric espai de la capital: “Aquesta plaça està desangelada, trista i poc utilitzada." Carmona i Samarra han assegurat que “volem que (la Plaça del Poble) torni a ser el lloc on es puguin retrobar tots els habitants de la parròquia”. 

La candidata a cònsol menor ha lamentant que “sovint es redueix a ser un lloc de pas”. Es tracta d’una situació que es vol canviar radicalment. “Hem de recuperar-la com era abans, una plaça on hi havia tota la vida cultural, on es barrejaven les generacions, on teníem els nens jugant i els avis passejant”, ha indicat. I la fórmula per aconseguir-ho l’ha explicat Carmona, tot posant sobre la taula la intenció d’engegar “un pla global de millora i d’embelliment per a la parròquia”. I dins d’aquest programa, hi haurà “un d’específic” que ha de permetre que “aquesta plaça tingui vida, que realment sigui del poble i que es comparteixin totes les activitats que es fan a la parròquia”. 

La candidata de PS Independents, en aquest sentit, ha apuntat que dins de la iniciativa “hi ha una part física, pròpiament d’embelliment” però que estarà “molt condicionada a les activitats que s’han de fer”. Per això, “caldrà una planificació a l’avança de totes les activitats incloent les festes pròpies de la parròquia”. En aquest procés, ha remarcat Carmona, es demanarà “la implicació dels ciutadans”. Així, “analitzarem els usos que li volen donar, mirarem que l’espai s’adapti a les necessitats del ciutadà i, com a comú, fomentarem les activitats a aquest espai”. 

L’actuació a la Plaça del Poble no seria, ni molt menys, l’única que impulsaria la candidatura de PS Independents si surt escollida el proper 13 de desembre. Carmona ha remarcat que “tots els barris tenen la seva peculiaritat” i la intenció és “dedicar molts esforços a analitzar quins serveis té cadascú i quines millores es poden fer”. La cap de llista ha lamentat que “hi ha alguns que s’han deixat una mica de costat quan tots els ciutadans tenen els mateixos drets”.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.