Productors, cuiners, alguns amb estrelles Michelin, han signat el manifest amb l’objectiu que es creï un ecosistema que fomenti un ecosistema parlant del territori i del seu respecte. En l’escrit, exposen que treballaran units per “la protecció màxima dels entorns naturals de muntanya arreu del món per garantir-ne la sostenibilitat”, així com per “regularitzar amb normativa específica les vendes directes dels productors i recol·lectors als restaurants per facilitar la comercialització de proximitat que ajuda a fixar població i a distribuir la riquesa”, entre altres.
Es comprometen a “donar visibilitat al producte de muntanya a les cartes dels nostres restaurants” i a “preservar el llegat rebut en forma de receptaris i corpus gastronòmics tradicionals, així com assumir com a part del nostre treball creatiu la seva actualització i posada al dia”.
“Això demostra que la cuina d’alta muntanya agafa un relleu important i amb l’Andorra Taste ens hem posicionat en aquest nínxol”
El ministre de Turisme i Comerç Jordi Torres, ha expressat que “això demostra que la cuina d’alta muntanya agafa un relleu important i amb l’Andorra Taste ens hem posicionat en aquest nínxol”. En l’àmbit del Principat, diu, que “som conscients que el 90% del nostre territori està format per boscos i natura i ho hem de preservar. Per aquest motiu, els productes de natura són molt importants”.
Per la seva part, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha posat en relleu que “poder fer coses aprofitant la vall del Madriu amb el label de la Unesco, amb els productes que tenim allà. Jo crec que conjuntar les dues coses pot ser realment molt bo".
Comentaris