La inversió estrangera es recupera en els sis primers mesos de 2021

Les sol·licituds en immobles aquest any han augmentat significativament, tot i que al 2020 no es va tenir una davallada excessivament forta, tenint en compte les característiques especials de l’economia i la sanitat

El ministre, Jordi Gallardo, en la compareixença d'avui
El ministre, Jordi Gallardo, en la compareixença d'avui

Els sis primers mesos de 2021 han permès recuperar les peticions d’inversió estrangera autoritzada, que va patir una davallada important l’any anterior. Aquest mes de juny, es situa la xifra en uns 500 milions d’euros, molt superior als 300 milions del 2019. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha afirmat que “açò demostra que la inversió que no es va poder fer al 2020 no està perduda, la estem recuperant ara”. D’altra banda, les sol·licituds en el sector dels immobles ha augmentat, però la xifra que sobta és que al 2020 no es va tenir una davallada tan important com s’esperava.

En aquest aspecte, l’any 2020 va haver-hi 123 sol·licituds d’inversió en immobles, respecte a les 193 del 2019. El volum va ser de 30 milions, una davallada de 15 milions aproximadament de l’any anterior. Aquest any, les xifres s’han elevat fins a 213 sol·licituds i més de 80 milions d’euros. El volum mitjà d’inversió, de 379 mil euros, indica que es tracta de compres d’immobles unifamiliars. Gallardo ha apuntat que, tot i que no es té una explicació definitiva respecte a aquest lleuger manteniment l’any passat i l’augment significatiu del present, “la nostra hipòtesi és que molta gent s’ha replantejat el seu entorn i ha adquirit una segona residència al país”.

Pel que fa a l’evolució del nombre d’inversions estrangeres directes, aquelles que es corresponen directament a la creació d’empreses i que sí que s’han arribat a portar endavant, aquest 2021 han crescut molt per sobre del 2019. Concretament, Gallardo ha explicat que s’han fet 535 sol·licituds en els primers sis mesos de l’any, xifra que duplica les 276 del 2019. La inversió total ha sigut de 444 milions d’euros, enfront dels 189 milions de fa dos anys. També ha augmentat significativament el volum mitjà, de 686 mil a 830 mil. En aquest sentit, Gallardo ha afirmat que es tracta d’empreses petites, “que s’adeqüen al país i al que podem oferir per ser competitius, és el mateix tipus d’entitat des del 2012”.

Per últim, respecte a la procedència de la inversió, Gallardo ha explicat que els països principals són Espanya, França, Andorra i Gran Bretanya, en aquest mateix ordre. Aquest últim hauria substituït a Xina com a un dels principals inversors al Principat, que es troba al llistat a causa de les societats que tenen més del 50% del capital estranger. D’altra banda, aquests estats serien els mateixos que a la inversió en immobles. Gallardo ha destacat que “el pes de la inversió espanyola s’ha reduït un 6% des del 2019, però continua al capdavant”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending