Caldea també es podrà acollir a ERTOs sense haver de justificar la caiguda dels ingressos

El Govern rectifica el decret que estableix les activitats econòmiques que poden suspendre el contracte dels seus treballadors o reduir-los la jornada laboral per les restriccions de mobilitat a Catalunya

Tasques de neteja a Caldea.
Tasques de neteja a Caldea. CALDEA

Els balnearis, és a dir, Caldea, també es podrà acollir a la suspensió dels contractes dels seus treballadors o la reducció de jornada dels empleats sense la necessitat d’haver de justificar la caiguda dels ingressos. En poques hores, el Govern ha hagut de publicar una rectificació en relació amb el decret on s’estableixen les activitats econòmiques que poden acollir-se a ERTOs degut a les restriccions de mobilitat a Catalunya.

La modificació s’ha fet en considerar un error la no inclusió dels balnearis entre aquelles activitats afectades per les restriccions catalanes. En canvi, continuen sense incloure’s en aquesta relació els bars, mentre que els restaurants sí que hi són. En aquest sentit, algunes fonts han destacat el perjudici, o la situació anòmala que suposa per aquells establiments que són bar-restaurant, el fet que en la declaració econòmica posin l’activitat de bar per davant de la de restaurant.

Un apartament turístic.

Relacionat

Presses en empreses i gestors de recursos humans per poder-se acollir als ‘nous ERTOs’

Si es dóna aquesta circumstància es considera que l’activitat principal és la de bar i, en conseqüència, no es poden acollir a ERTOs si no justifiquen la davallada de la facturació. En canvi, si l’activitat principal és la de restaurant, tot i que també tinguin llicència de bar, sí que poden suspendre contractes de forma temporal i de manera directa.

Comentaris (3)

Trending