El 21% dels inscrits al Servei d’Ocupació són joves d’entre 18 i 25 anys

Govern ha signat un acord amb el comú d’Escaldes-Engordany per a donar continuïtat al programa Okupa’t, que facilita la inserció laboral

Jordi Gallardo i Rosa Gili a la firma del conveni
Jordi Gallardo i Rosa Gili a la firma del conveni

El comú d’Escaldes-Engordany ha signat un conveni de col·laboració amb Govern per a impulsar el programa Okupa’t. D’aquesta manera, el projecte de la parròquia servirà com a via d’accés a diversos programes d’inserció laboral portats a terme pel Servei d’Ocupació (SOA), de forma que se li donarà continuïtat a la formació i el primer contacte amb una feina. La importància d’aquest acord, segons ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, recau en les elevades xifres de joves inscrits al SOA. De fet, un 21,5% són joves d’entre 18 i 25 anys, i estan en recerca de feina.

Aquesta dada correspon amb 144 joves d’aquesta edat inscrits al SOA, però també hi ha 23 nois i noies menors de 18 anys, que suposen el 3,43%. “Es tracta de xifres elevades i són un gran percentatge dels adolescents del país”, ha explicat Gallardo. Per tant, amb aquest conveni, els joves que passin primer pel programa Okupa’t tindran la possibilitat d’accedir a algun dels programes d’inserció laboral o de formació que s’ofereixen a través del SOA.

La cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, ha explicat que a la prova pilot, portada a terme aquest estiu, hi van participar 16 joves repartits en dos grups amb molt bons resultats. “El retorn per la seva part ha sigut magnífic”, apuntava Gili. Ara, amb la continuació del programa, es valoraran diverses possibilitats, com el fet de fer-ho durant l’any i no únicament a l’estiu. “Volem acollir aquells joves que ni estudien ni treballen i que tinguin la possibilitat d’inserir-se al món laboral”, indicava la cònsol. Però, la quantitat de nois i noies que podran accedir a cada edició encara està per definir, “tot i que no farem grups grans”.

Casa comuna d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

Escaldes-Engordany impulsa el programa de formació laboral ‘Okupa’t’

El conveni té una previsió de durada de tres anys, prorrogable any a any. Gallardo ha explicat que, aquest acord aporta una nova via que, per als joves, pot resultar molt més senzilla i propera, “els és més fàcil iniciar amb una institució més local, a la que tenen un accés més directe. Aquest serà el rol del comú d’Escaldes en aquest acord, per atreure i fer aquesta primera inserció a través dels seus departaments”. Una vegada finalitzin la seva estada a Okupa’t, Escaldes facilitarà els informes al SOA, perquè puguin valorar els millors candidats per accedir a un programa nacional.

Comentaris (6)

Trending