La caça es reactiva a partir d'aquest divendres

El Govern aixeca la suspensió temporal dels plans cinegètics que havia decretat el 21 de març arran de la crisi del coronavirus

Muflons en muntanyes del Principat.
Muflons en muntanyes del Principat.

Els caçadors podran tornar a anar a la muntanya a partir de divendres. Aquest dia entrarà en vigor l’ordre ministerial que deixa sense efecte la suspensió temporal dels plans cinegètics que s’havia acordat el 21 de març arran de la crisi sanitària del coronavirus. La reactivació de la caça ja havia estat sobre la taula fa unes setmanes, però finalment es va descartar i només es va permetre anar a pescar i de forma individualitzada.

Ara, els plans de caça es reactiven i l’ordre ministerial firmada per la titular de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, no estableix a priori cap limitació. De fet, només esmenta que “atès que la situació epidemiològica en el transcurs de les darreres setmanes ha evolucionat positivament, i que les circumstàncies actuals permeten de fer possible la represa de la pràctica de la caça” s’anul·la la suspensió anunciada al seu dia.

Dos exemplars de mufló en muntanyes andorranes.

Relacionat

Els caçadors demanen que no se’ls faci esperar més per poder anar a la muntanya

També es deixa clar que l’ordre ministerial, publicada aquest dimecres, entra en vigor el 29 de maig, és a dir, aquest mateix divendres. La decisió és publicita just hores després que transcendís que hi havia una campanya en marxa d’alguns caçadors demanant la reactivació tan ràpida com fos possible de l’activitat cinegètica. Els caçadors van vehicular la petició a través de change.org davant la falta de reacció de la Federació de Caça i Pesca (Facip).

Documents

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending