Els caçadors demanen que no se’ls faci esperar més per poder anar a la muntanya

Un col·lectiu d’amants de la cinegètica recorden que hores d’ara l’activitat es realitza de manera individual i, per tant, no hi ha cap risc de propagació del virus

Dos exemplars de mufló en muntanyes andorranes.
Dos exemplars de mufló en muntanyes andorranes.

Caçadors del Principat s’estan movent des de fa dies per tal que s’obri l’activitat cinegètica tan aviat com sigui possible. De fet, alguns dels amants de la caça no entenen perquè ja fa algunes setmanes que és permès poder anar a pescar i, en canvi, no es deixa caçar. Alhora tampoc entenen la manca d’informació que reben des de la Federació de Caça i Pesca (Facip), que consideren que hauria d’haver estat més a sobre de la qüestió.

De fet, recorden que hores d’ara l’activitat cinegètica, a banda que es realitza en espais oberts, es fa també de manera individual amb la qual cosa “no es genera cap risc addicional a nivell de transmissió” del coronavirus a d’altres persones. Fins i tot un petit grup de caçadors ha iniciat ja fa dies una recollida de signatures a través del portal electrònic especialitzat en la matèria change.org per reclamar l’activació de la cinegètica “en el termini més breu possible”.

change
'Portada' de la petició a change.org.
Recorden entre altres coses els promotors d’aquesta iniciativa que l’accés a la muntanya ja fa algunes setmanes que és lliure per dur-hi a terme altres activitats, des del ciclisme al senderisme passant per l’excursionisme estricte. A més, alguns dels caçadors han recordat que la proliferació d’exemplars d’algunes espècies que poden fins i tot resultar invasives és molt elevada amb la qual cosa insten els responsables ministeris a fer un acurat seguiment per al compliment estricte dels plans de caça. Fins i tot, si fos el cas, a ampliar-los.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending