Andorra Telecom diu que és impossible determinar l'afectació del darrer atac pirata

Comentaris

Andorra Telecom denunciarà a la policia els pirates informàtics que han provocat l’atac que aquest matí ha ocasionat múltiples problemes en el servei d’Internet i de dades mòbils de la companyia. Malgrat que la incidència ha tingut una afectació molt notable que ha ocasionat múltiples queixes i malestar de clients i usuaris, la parapública assegura que no es pot quantificar la xifra d’afectats perquè la incidència no ha estat uniforme. És l’enèsima problemàtica que pateixen els usuaris d’Andorra Telecom des de mitjan de juny.

Segons que ha explicat la companyia en un comunicat, els primers problemes s’han començat a produir a les 10:30 hores del matí amb la primera onada. A diferència dels atacs produïts a principis d’estiu, en aquest cas la metodologia ha estat diferent. En lloc d’un de gran dimensió contra una única adreça se n’han produït de múltiples i selectius contra adreces d’Andorra Telecom amb diverses modalitats. 

L’afectació s’ha produït principalment al llarg del matí entre els clients dels paquets d’Internet mini i comerç que tenien dificultats de connexió i amb la navegació a través de 3G i 4G. Posteriorment, al voltant de dos quarts de dues de la tarda els atacs han incidit també aleatòriament en el servei d’accés a internet. La totalitat dels serveis han quedat restablerts a un quart de tres de la tarda, un cop mitigats els atacs dels ‘hackers'. 

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que resulta molt difícil de precisar el nombre de clients afectats pels talls ja que l’atac s’ha perllongat al llarg del matí però no ha estat uniforme. Vilana ha demanat disculpes als usuaris de la parapública i ha recordat que ens trobem en una situació d’alerta a causa dels atacs externs contra servidors o la xarxa. 

Segons el comunicat, Andorra Telecom procedirà a presentar una denúncia a la policia andorrana contra els pirates informàtics, que han efectuat al llarg del matí múltiples onades d’atacs. Els serveis tècnics d’Andorra Telecom manté la supervisió de la xarxa davant el risc que es produeixin nous atacs i insta als clients a informar sobre qualsevol disfunció en el servei.

Comentaris

Trending