Hotels i temporers comencen a moure’s per tancar contractacions d’estiu

A l’espera que entri en vigor la modificació de la Llei d’immigració que permetrà la continuïtat d’aquests treballadors, s’estan pactant ja les condicions i alguns empleats també busquen feina, fet que genera “bones sensacions” en el sector

Dos treballadors a la recepció d'un hotel.
Dos treballadors a la recepció d'un hotel.

El sector hoteler s’ha començat a moure per assegurar la continuïtat d’aquells temporers que volen que segueixin treballant a l’estiu, aprofitant la prova pilot impulsada des del Govern, amb el canvi en la Llei d’immigració. Aquest entrarà en vigor en unes setmanes, un cop es publiqui al BOPA, però les empreses volen tenir garantit que podran disposar d’aquests empleats i evitar els problemes viscuts l’any passat. Al mateix temps, no són pocs els treballadors que intenten també trobar feina al país.

Així ho han explicat a Altaveu fonts del sector. L’aprovació del canvi legal ha estat rebuda amb satisfacció per part de les empreses. Confien que la mesura els ajudi a evitar les dificultats que van viure l’estiu passat, quan van suar tinta en alguns casos per trobar els empleats que necessitaven per afrontar la temporada. En alguns moments, recorden, això va afectar de forma important el funcionament d’alguns hotels.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell aquest dimecres.

Relacionat

La manca de mà d’obra obliga el Govern a flexibilitzar les autoritzacions temporals de treball

La modificació legislativa obre la porta, fins ara totalment tancada, a la possibilitat que treballadors que hagin fet la temporada d’hivern al país pugui ser contractats també a l’estiu. Ja no caldrà que passin cinc mesos des de la finalització de l’autorització d’hivern per sol·licitar-ne una alta. D’aquesta forma, s’entén que molts d’ells podran continuar al país a partir de juny.

La llei va ser aprovada el dijous al Consell General i ara està pendent de la ratificació dels Coprinceps per a la seva publicació al BOPA i entrada en vigor. Tot i això, les empreses no han volgut esperar. I els temporers tampoc. Ja s’estan fent moviments per pactar, ni que sigui verbalment, la feina per d’aquí a uns mesos.

Fonts del sector apunten que són molts els hotels que fa dies que han parlat amb aquells treballadors que interessa tornar a agafar. I s’indica que, per ara, la resposta està sent, en línia general, molt favorable. D’aquesta forma, es vol tenir garantida ja ara la plantilla amb la qual caldrà afrontar l’estiu.

Els consellers socialdemòcrates Judith Salazar i Pere López.

Relacionat

La prova pilot del temporer d’estiu neix amb els vots en contra del PS i els retrets de Terceravia

El canvi també té un efecte per part dels temporers. Molts d’ells estan també fent contactes per trobar feina. Hi ha casos en els quals l’empresa que els ha agafat a l’hivern no preveu necessitar-los més endavant, però ells tenen interès a quedar-se al país. Per això, ja estan presentant currículums a altres establiments.

Per ara, la sensació que es té -evidentment, a l’espera de com evolucioni tot- és que la mesura serà positiva. Des del sector, en certa forma es respira. S’entén que amb la prova pilot es podran solucionar, almenys en una gran part, els problemes per trobar personal que es van viure l’estiu passat.

Comentaris (5)

Trending