La manca de mà d’obra obliga el Govern a flexibilitzar les autoritzacions temporals de treball

Afecta les presentades l’any 2021 o el 2022, de manera que els seus titulars en poden sol·licitar una nova sense que sigui necessari que hagin transcorregut cinc mesos des de la data de venciment

Comentaris

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell aquest dimecres.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell aquest dimecres. Toni Solanelles

El Govern ha presentat la modificació de la Llei qualificada d’immigració que canvi de forma excepcional la normativa. La modificació concerneix a les autoritzacions d’immigració temporals presentades l’any 2021 o el 2022, de manera que els seus titulars poden sol·licitar una nova autorització temporal sense que sigui necessari que hagin transcorregut cinc mesos des de la data de venciment.

El ministre també ha aprofitat per presentar les cronologies de les quotes. Se'n crea una de treballadors d'estiu amb unes 500 persones segons ha explicat Rossell durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. És una prova pilot tenint en compte que en paraules del ministre portaveu, Eric Jover "està molt tensionat". Amb la pròrroga aprovada per Govern, els temporers d'hivern es podran acollir a la quota d'estiu.

Els permisos de la temporada d’hivern s’allarguen fins el 31 de maig.  Aquesta temporada acabarà el 31 de maig i la nova temporada d’estiu comença l’1 de juny.  El projecte de llei modifica la normativa vigent des del 2012, que, amb els canvis que s’han anat introduint al llarg dels darrers anys, ha permès disposar d’un sistema d’immigració adaptat a les necessitats d’Andorra en cada moment.

No obstant això, la situació sanitària a causa de la pandèmia de coronavirus en els darrers dos anys ha tingut conseqüències desfavorables per al teixit empresarial, el qual ha vist reduït el nombre de treballadors, principalment en el sector hoteler. Consegüentment, amb la finalitat de reactivar l’economia i de cobrir la necessitat de comptar amb recursos humans suficients, es modifica amb caràcter excepcional la Llei qualificada d’immigració.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending