Famílies monoparentals s’afegeixen a la crítica a Afers Socials per la falta de la guia d’avantatges

La manca del manual ara mateix està impedint que es puguin beneficiar, per exemple, del descompte del 50% del preu de la matrícula de l’Ud’A

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a Clara Rabassa.
El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a Clara Rabassa. Toni Solanelles

No només les famílies nombroses s’enfilen per les parets per la manca d’actualització de la guia d’avantatges que hauria de fer Afers Socials i que no fa perquè, suposadament, té feina “amb coses més importants”. Ara també són les famílies monoparentals que lamenten que la falta de l’esmentat manual els impedeix accedir a beneficis dels quals haurien de gaudir en ser equiparats els seus drets als de les famílies nombroses.

Com a rerefons hi ha dos elements concrets: el reglament de reconeixement de la condició de família nombrosa i de família monoparental i del procediment per adquirir el títol acreditatiu i el fet que l’Ud’A ha denegat a alguna família monoparental els beneficis en les matrícules que sí s’apliquen a les nombroses. En concret, la reducció del 50% de les inscripcions universitàries. L’esmentat reglament equipara els drets d’una i altra tipologia familiars.

Infants d'una mateixa família.

Relacionat

Famílies nombroses es queixen del nul suport que reben d’Afers Socials

Els responsables de l’Ud’A haurien deixat clar que, ara per ara, només els consta que la reducció s’ha d’aplicar per a les famílies nombroses. Les persones que pretenien beneficiar-se de la rebaixa en tant que família monoparental haurien contactat tant amb el ministeri d’Educació com el ministeri d’Afers Socials. La resposta inicial hauria estat coincident: certament, s’equiparen els drets, però perquè aquests siguin efectius i aplicables en la pràctica cal la publicació de la guia abans esmentada tal i com fixa l’article 22 del reglament precitat.

I com que dit manual no està encara actualitzat hores d’ara, no hi ha lloc a la reducció. Aquesta situació, segons les famílies monoparentals, comporta “una discriminació per la deixadesa de l’administració”, perquè, malgrat que el ministeri d’Afers Socials té la suposada voluntat de publica tan aviat com sigui possible la guia d’avantatges, el fet de no estar vigent ha impedit ara mateix beneficiar-se de la reducció de la matrícula, ja que el termini màxim per procedir a la inscripció hauria finalitzat aquests darrers dies.

Comentaris (4)

Trending