Afers Socials admet que hi ha casos al país de persones en situació “extrema”

El departament defensa que es coordinen amb altres àmbits com ara Salut Mental per donar resposta a gent en dificultats, com ara l’andorrà que ha hagut de dormir en un caixer, però reconeix que són “d’alta complexitat”

L'home dormint al caixer.
L'home dormint al caixer.

El Govern admet que a Andorra hi ha “casos d’alta complexitat” amb persones en una situació social molt complicada. Es barregen dificultats econòmiques, però també addiccions, com ara alcoholisme. Són “pocs” , s’assegura, a la vegada que es reconeix la dificultat per atendre’ls perquè la seva situació “és extrema”.

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, s’ha referit, preguntada per Altaveu, al cas d’un home que els darrers dies ha hagut de dormir a un habitacle d’un caixer automàtic, primer a la Massana i més tard a Escaldes-Engordany. “Són casos d’alta complexitat, que no són pas fàcils”, ha explicat, tot assegurant que “aquesta persona està en seguiment i s’han activat els recursos d’urgència per a les seves necessitats actuals”.

L'home dormint en una sucursal bancària de l'avinguda Carlemany dissabte a la nit.

Relacionat

La intrahistòria de l’home que dormia al caixer automàtic

El Govern, però, accepta que hi ha ocasions, i aquesta n’és una, que no és senzill trobar la forma d’ajudar. “A vegades ens trobem amb dificultats amb relació al que se li pot oferir”, ha apuntat. I aquest seria un dels cops.

Són casos, admet, “extrems”. Existir, existeixen. També, afortunadament, “són pocs”. Hi influeix, ha destacat Milà, “la pròpia patologia” que pateixen -en aquest cas, una forta addicció a l’alcohol- o “per la dificultat d’adherència al tractament”.  

L'home reposant vist des de l'exterior de l'oficina bancària.

Relacionat

Dormir en un caixer com a alternativa d’habitatge?

Des d’Afers Socials s’ha defensat que “es treballa, també conjuntament amb Salut Mental o altres programes, per valorar programes que puguin oferir una resposta a aquestes persones”. Ha assegurat que “les pensions són només un dels recursos”, tot i admetre que “malauradament, a vegades no hi ha cap altra sortida més”.

Comentaris (5)

Trending