Segona jornada de protesta dels treballadors espanyols a Andorra

Actualment al país hi ha 25 empleats del Personal Laboral a l’Exterior que s’han concentrat a les portes del Maria Moliner i al consolat

aa3e778e 0bbc 40ba 8794 9f757248fa69
aa3e778e 0bbc 40ba 8794 9f757248fa69

Les seccions sindicals d’Andorra de CSIF i UGT han convocat aquest dilluns una segona convocatòria de reivindicació a les portes del Colegio Español María Moliner en La Margineda i del Consolat Espanyol a Andorra. Actualment, al país hi ha 25 empleats del Personal Laboral a l’Exterior (PLEX), que reclamen que no se’ls ha apujat el sou en els darrers vuit anys. Les concentracions han tingut una durada de 30 minuts i s’han sumat a les celebrades la setmana passada.

Els 25 treballadors del PLEX s’han tornat a concentrar aquest dilluns. Ho han fet  a les dues localitzacions esmentades durant 30 minuts, coincidint amb els seus períodes de descans. D’una banda, al consolat s’ha celebrat d’11:30 h a 12:00 h i a les portes del col·legi a les 12:00 h. Aquesta convocatòria forma part de la mobilització general que s’està produint a diversos països arran la crida de les organitzacions sindicals més representatives, i que s’ha anomenat ‘lunes negros’.

Concentració a la porta del col·legi Maria Moliner.

Relacionat

Els treballadors espanyols a Andorra denuncien que no se’ls ha augmentat el sou des del 2008

Amb aquesta mobilització els treballadors exigeixen a l’Administració General de l’Estat Espanyol (AGE) que faci les passes necessàries per iniciar un procés de negociació. El que es busca és que es milloren les condicions laborals del conjunt del personal laboral a l’exterior, amb independència del país en el qual es treballi i de quin sigui el ministeri d’adscripció.

Al Principat hi ha 25 treballadors del PLEX dependents de l’AGE. Són tres conserges, tres administratius, dos netejadores i tres mestres de suport al col·legi, vuit treballadors entre ordenances, xofer, auxiliars, subalterns i oficials del Consolat, quatre a l’Ambaixada i una treballadora a la Conselleria d’Educació.

IMG 7240
 

 

Comentaris

Trending