Els treballadors espanyols a Andorra denuncien que no se’ls ha augmentat el sou des del 2008

S’han concentrat fins a 25 persones entre l’escola Maria Moliner i la representació diplomàtica al consolat situat al carrer Prat de la Creu

Comentaris

Concentració a la porta del col·legi Maria Moliner.
Concentració a la porta del col·legi Maria Moliner.

Els treballadors espanyols s’han concentrat aquest dilluns en protesta per la manca d’augment de sous, que no es dona des del 2008. A Andorra s’han reunit fins a 25 persones, entre el col·legi Maria Moliner, a la Margineda i la representació diplomàtica, situada al carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella. A la porta de l’escola, la secretària general de la secció d’UGT al Principat, Rosa María Salas, ha llegit un manifest en representació dels empleats dependents del govern espanyol.

S’ha conegut com a ‘Lunes Negro’, i la mobilització s’ha fet ressò a molts països des del 30 de maig, i es preveu que s’estenguin fins al 25 de juliol. La data fixada a Andorra ha estat aquest dilluns, 13 de juny, on s’han concentrat 25 treballadors repartits en les dues localitzacions i que formen part de l'escola, l'ambaixada, el consolat i la conselleria d'educació.

Salas ha explicat, durant la lectura del manifest, que la situació de congelació de sous des de fa 13 anys “és asfixiant” i que alguns casos, el salari només arriba per a pagar el lloguer. Per aquest motiu, se sol·licita una actualització de salaris que corregeixi aquesta pèrdua de poder adquisitiu, entre altres demandes.

Els convocats al María Moliner han comptat amb el suport de docents i de personal auxiliar.  Salas ha recordat que no ha tingut ni l'augment de l'IPC i ha demanat que es pugui avançar en el desenvolupament de l'acord de condicions de treball de personal laboral a l'exterior que permeti l'estabiment d'unes funcions clares, d'unes retribucions justes i homogènies per a totes les categories i centres de l'Estat espanyol a l'estranger.

PHOTO 2022 06 13 11 54 54

Concentració a la porta del consolat.

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending