Una vintena d’agents aspiren a les quatre places de nova creació en l’àrea d’investigació policial

Entre els candidats a ocupar o bé un lloc al grup que combat els estupefaents o bé al que lluita contra els delictes tecnològics hi ha nombrosos integrants del grup d’especialistes en accidents de trànsit

La policia està en un procés intern de cobertura de places.
La policia està en un procés intern de cobertura de places. POLICIA D'ANDORRA

Prop d’una vintena d’agents aspiren a cobrir alguna de les quatre places de nova creació en l’àrea de policia criminal, la històrica àrea d’investigació que després de moltes promeses sembla que la direcció liderada per Jordi Moreno vol finalment reforçar. Es busquen dos nous especialistes a combatre delictes tecnològics i dos més per fer front al consum i tràfic d’estupefaents.

El procés d’inscripció, de registre per posicionar-se com a candidat, va acabar divendres de la setmana passada, i malgrat que els inscrits provenen de diverses àrees i grups, ressalta el fet que hi ha diversos integrants del grup d’experts en l’anàlisi d’accidents de trànsit, situació que les fonts no han pogut confirmar si es tracta que hi ha algun tipus de malestar entre aquells especialistes o si, únicament, se cerquen nous reptes professionals com pot ser en molts dels casos.

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.

Relacionat

La policia busca ‘dins de casa’ dos agents per combatre les drogues i dos per a delictes tecnològics

El que sembla clar és que la voluntat és la de rejovenir l’àrea de la policia criminal, que està comandada i integrada per uniformats d’una certa experiència. La direcció vol primar tant el rejoveniment -que comporta noves maneres de fer, de ser i d’afrontar les coses- com mirar d’introduir persones amb una certa formació o capacitació en les àrees o grups esmentats. En tot cas, sembla que el procés de selecció té un alt nivell de discrecionalitat i no està encara massa clar com es durà a terme malgrat que la direcció s’ha compromès a anunciar el nom dels elegits dilluns de la setmana que ve.

El que és clar és que en funció de com acabi finalitzant el procés, tot plegat pot comportar nous canvis atès que caldrà cobrir les vacants que deixin els escollits. En la comunicació de convocatòria ja es va anunciar que si hi ha algun integrant d’un grup de policia criminal que acaba fent el salt a estupefaents o delictes tecnològics, la resta d’aspirants a aquestes places podrien ser reubicats en els llocs d’investigació que quedin vacants.

Comentaris (8)

Trending