La policia busca ‘dins de casa’ dos agents per combatre les drogues i dos per a delictes tecnològics

La direcció del cos posa en marxa, suposadament, el que fa temps que era una promesa, i en funció dels candidats que resultin escollits caldrà cobrir altres vacants

Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma.
Una imatge del despatx central de la policia abans de la reforma. Toni Solanelles

Promesa o no, la policia té obert internament i des de fa uns dies un procés per cobrir dues places d’agent per al grup que combat els estupefaents i dos més per al grup de delictes tecnològics. Són quatre places de nova creació dins de l’àrea d’investigació que és possible que generin vacances en altres divisions del cos. De fet, aquest procés intern podria ser el primer moviment de peces de les moltes que hi pot haver en els propers mesos.

Les sol·licituds les poden presentar tots els agents de nivell C1 fins a la promoció 54 inclosa. Aquell uniformats que estan ocupant en l’actualitat un lloc de treball que encara està subjecte a un període especial de permanència mínima no poden optar a les places que ara es creen. Les peticions es poden presentar fins al 10 de setembre i a banda del document oficial que hi ha a disposició dels interessats, aquests han de fer també una carta de motivació.

El procés, el resultat del qual s’hauria de comunicar el 20 de setembre, deixa molt marge de maniobra a una decisió discrecional de la direcció, que és qui valora la idoneïtat del candidat per a les places obertes

La direcció del cos preveu anunciar el nom de les persones seleccionades el 20 de setembre, després d’haver fet una valoració subjectiva atenent a factors com ara l’opinió dels caps actuals dels candidats, el perfil de la persona i del lloc de treball que haurien d’ocupar i altres variables. Per tant, deixa la porta oberta a un marge de discrecionalitat molt elevat. Les persones elegides, la data d’incorporació al nou lloc de les quals també serà decidit per la direcció, haurà de rebre la corresponent formació específica.

La direcció policial preveu que hi pugui haver vacants o places a cobrir en funció dels moviments que hi hagi a les unitats de fronteres i estrangeria, a la de seguretat viària i a la de seguretat ciutadana, que són les tres grans àrees més enllà de la investigació. Si les baixes es produeixen en altres grups distints als de drogues i delictes tecnològics però dins de l’àrea de policia criminal, la direcció es reserva el dret, entre els candidats a ocupar algunes de les quatre places de nova creació que no hagin estat triats per aquelles, d’assignar-los un nou lloc de treball, en funció del seu perfil, a l’àrea d’investigació.

El director del cos, Jordi Moreno, fa temps que anunciava nous recursos humans a estupefaents i delictes tecnològics. L’anunci, però, mai no tenia traducció a la pràctica. Sembla que ara sí que s’enceta el camí per un mini redreçament, tot i que a tecnològics, per exemple, es continua sense responsable després de la baixa de la sergenta responsable del grup farta dels incompliments de la direcció entre altres coses.

Comentaris (6)

Trending