El Sipaag manté que la retribució de les guàrdies ha de ser igual a tota l’administració

El sindicat s’adherirà al recurs que un grup d’inspectors laborals faran contra la sentència de la Batllia que desestima la demanda interposada contra un reglament que prima els forenses

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici d'una assemblea. ARXIU

El Sindicat del personal de l’administració general (Sipaag) manté que la remuneració de les guàrdies ha de ser la mateixa per a tots els funcionaris i treballadors públics. I que no hi pot haver la diferència que estableix el Reglament de sistemes de compensació acordat al seu dia pel Govern i que prima molt notablement els forenses. Per això la junta directiva de l’ens sindical seguirà defensant l’afer davant els tribunals.

Un grup d’inspectors laborals, considerant que amb la retribució de les guàrdies dels forenses se’ls estava generant un greuge en considerar que ells es troben en la mateixa situació i, en canvi, la seva compensació és molt inferior, va portar el cas a la Justícia. En primera instància la Batllia ha desestimat les pretensions dels demandants, que van tenir el suport del Sipaag i altres col·lectius de treballadors públics (com el dels ensenyants, el SEP). Per això, i vist que els inspectors recorren contra la decisió de primera instància, la junta sindical ha acordat adherir-se també al recurs i continuar batallant.

-

Relacionat

La demanda dels inspectors de treball pel greuge amb els forenses fa taca d’oli

En un comunicat, el Sipaag recorda que malgrat que la sentència de la Batllia no considera oportuna la petició formulada pels inspectors de treball sí que reconeix que “haurien de ser efectivament considerades com a circumstàncies laborals estructurals”. Així, el tribunal resol que “no es motiu suficient d’anul·lació del Reglament, atenent que aquesta circumstància no comporta per si sola es vulnerin els principis d’igualtat de tractament i, de no discriminació, tota vegada que es tracta simplement d’una distinció terminològica. Per això cal analitzar com compensa el Reglament una i altra guàrdia”, i aquesta sí que és diferent.

-

Relacionat

El Sipaag acusa el Govern de menystenir molts funcionaris per justificar la prima als forenses

 

Comentaris (3)

Trending