Govern limita a un màxim de 21 euros l’increment al tribunal de la CASS per un acord amb els metges

L’executiu assegura que només s’ha modificat una tarifa respecte del reglament aprovat el 2019 i manté, contra el que defensen els representants els assegurats, que la resta d’emoluments ja es van fixar llavors

Una imatge de la façana principal de la CASS.
Una imatge de la façana principal de la CASS. Toni Solanelles

El Govern assegura que l’increment de les tarifes el tribunal mèdic de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) denunciat pels representants dels assegurats no és tal. Més encara, l’executiu defensa que només s’ha modificat una tarifa per un acord amb el Col·legi de Metges i que comporta, com a molt, un increment de 21 euros. Fonts de l’executiu han mostrat la seva estupefacció per la denúncia pública feta pels quatre membres del consell d’administració de la CASS sorgits de les urnes.

Les fonts governamentals consultades han explicat els canvis adoptats en matèria del reglament regulador del tribunal mèdic, que data del 2019. I han assegurat que la major part dels preus i tarifes són les vigents des d’aquell moment. En essència es pretenia que si no s’estava d’acord en relació amb una resolució relativa a una baixa o una invalidesa, es pogués recórrer a una segona instància administrativa abans d’haver d’acudir als tribunals.

La seu de la CASS.

Relacionat

La CASS esclata contra Govern per les tarifes del tribunal mèdic

La modificació establia la facultat per part de la persona assegurada o bé del consell d’administració de la CASS de demanar el parer d’un tribunal mèdic compost per un metge nomenat per l’Àrea de Medicina Legal i Forense del Govern especialista en valoració del dany corporal, un metge de la CASS i un metge nomenat per la persona assegurada. Amb motiu d’aquesta modificació des de la CASS es va trametre al ministeri de Justícia i interior una nova proposta que mantenia els imports a percebre per part del metge nomenat per Medicina Legal i Forense per l’exploració mèdica, l’avaluació i la redacció de l’informe mèdic de valoració, sempre segons la versió governamental.

Per l’assistència al tribunal mèdic es proposava la mateixa retribució que hi havia fins a la data per cada cas tractat. “En el marc de les reunions mantingudes amb el Col·legi de Metges, des d’aquesta institució van manifestar al Govern que no estaven d’acord amb aquest import, degut principalment al temps i dedicació que comporta pel  professional fer aquesta tasca i es va considerar pertinent incrementar aquest import fins als 50 euros per cada expedient, preu acordat amb el col·lectiu mèdic”. Fins ara se’n pagaven 29, d’euros.

Relacionat

El Tribunal Mèdic de la CASS

D’aquesta manera, manté el Govern, “l’increment que s’ha produït respecte als imports que ja constaven al Reglament del 2019, ha estat d’uns 21 euros per l’assistència al tribunal mèdic, doncs els 99 euros i els 199 euros corresponents a l’exploració i valoració del metge especialista en valoració de dany corporal  ja estava establert al reglament en vigor, tal com va proposar la CASS”

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending