El tribunal mèdic és l’organisme que resol, en segona instància i, per tant, abans que s’obri la via jurisdiccional, els recursos que es plantegen davant el consell d’administració de la CASS en casos de baixes laborals i invalideses. Abans que s’aprovés l’esmentat reglament, i com és preceptiu, el Govern va haver de demanar el parer de la CASS, que forma part del mateix tribunal mèdic. Ja en aquell moment, l’informe del consell d’administració de la parapública posava de manifest diferents qüestions que no es veien clares.
I encara que n’hi havia algunes altres, la majoria de les contradiccions venien donades per les noves tarifes, que s’emmarquen en el reglament que el Govern va fer publicar el passat 2 de febrer al BOPA. La CASS en el seu conjunt, és a dir, els representants dels assegurats però també els components del consell d’administració elegits per l’executiu, van posar el crit d’alerta per increments de tarifes que van del 50% al 100%. Una pujada de preus que es considera “injusta i injustificable”.
En una acció pràcticament inaudita, els quatre representants dels assegurats -les dues dels assalariats, Montserrat Neras i Pilar Tomàs; el dels pensionistes, Jacint Risco; i el dels empresaris, Francesc Zamora- signen un article públic en què demanen al Govern que reconsideri l’increment de preus, que afecta tots els assegurats i que “pot dificultar l’accés als drets dels assegurats de recórrer davant de les instàncies administratives, fet completament injust”.
Els signataris de la demanda, que per ara no ha obtingut cap resposta tot i que s’ha fet més enllà de l’àmbit públic, reclamen que si hi ha d’haver una pujada de preus, aquesta es faci “de manera indexada amb l’IPC” perquè un increment com el que s’ha plantejat, “de tal calibre”, diuen els representants dels assegurats, “no és justificable de cap manera” i també va en detriment de la pròpia CASS.
Comentaris (3)