Vallbanc s’adjudica els edificis de Terres de Cibós davant la manca d’interès

El banc executant de la fallida d’un conegut empresari del país i algunes de les seves societats s’acaba quedant els dos blocs de la carretera de la Rabassa, de la qual se n’estan desnonant molts llogaters

Un dels edificis Terres de Cibós.
Un dels edificis Terres de Cibós. ARXIU

Davant la manca de propostes, d’interessats en adquirir dos edificis qualificats d’aparthotels i respecte dels quals cal una notable inversió per posar-los al dia, finalment l’entitat executant, Vallbanc, s’ha hagut de quedar els immobles de Terres de Cibós, que es van fer malauradament ‘famosos’ per les ‘penúries’ que hi passaven els arrendataris atès que l’administració imposada per la Batllia ho tenia molt deixat de la mà de Déu.

Semblava que a la tercera podia ser la bona, o així ho podia fer presagiar el suposat interès mostrat per alguns inversors. Però al final només ho va semblar. Aquest dimarts es feia la tercera i darrera subhasta i no es va formalitzar cap proposta, amb la qual cosa l’executant va decidir adjudicar-se els immobles, a la carretera de la Rabassa de Sant Julià de Lòria, i ara caldrà veure què en fa.

Imatge d'un dels edificis, a la carretera de la Rabassa.

Relacionat

Subhasten el terreny on estan bastits els controvertits edificis Terres de Cibós, a Sant Julià

De moment, i seguint les instruccions donades pels rectors de la fallida de l’empresari i algunes de les societats vinculades als dos béns immobles, s’estan dictant ordres de desnonament respecte dels cada vegada menys inquilins que queden als blocs, que en conjunt tenien uns 45 habitatges, a banda de trasters i aparcaments. Tot plegat era el que sortia a subhasta, en aquesta tercera i darrera ocasió.

Els béns tenien un preu de sortida proper als 3,4 milions d’euros, la meitat dels 6,7 milions en què els peritatges van fixar el valor dels immobles. L’ús formal dels edificis i les actuacions que s’han de dur a terme per posar al dia uns béns cada vegada més deteriorats és el que haurien fet enrere  els interessats que hi hauria hagut en els immobles. Els cada vegada menys llogaters que continuen als habitatges se senten “abandonats” i lamenten que “aquí tothom passa de tot”.

-

Relacionat

La forta inversió que caldria fer als edificis Terres de Cibós n’allunya eventuals compradors

A mesura que han pogut o han trobat altres alternatives, al marge dels que són desnonats per manca de pagament de les rendes -alguns dels inquilins van decidir de pagar el lloguer pel descontrol que hi havia al principi i per la deixadesa que prestaven serveis com la neteja o els ascensors, que mai més no han funcionat, com aquell que diu, pel cost que suposava la seva reparació-, les persones que vivien als blocs n’han anat marxant. Es dóna el cas que una de les dificultats per trobar alternatives és que molts dels inquilins tenen un, dos o més gossos i no sempre es troben pisos on acceptin animals.

Comentaris (2)

Trending