La forta inversió que caldria fer als edificis Terres de Cibós n’allunya eventuals compradors

L’administració judicial ha començat a fer arribar a alguns dels arrendataris les demandes de desnonament per impagaments

-
-
Els edificis Terres de Cibós, a la carretera de la Rabassa de Sant Julià, no troben comprador. La segona subhasta realitzada aquesta setmana també ha quedat deserta. Les fortes inversions que caldria realitzar als immobles n’allunyen, ara per ara, els inversors. I això que aquest és un dels actius amb què tant l’administració judicial com la saig encarregada de la fallida de l’empresari que va promoure els edificis pensava aconseguir una bona injecció econòmica per anar tapant forats.

Com fa temps que denuncien els veïns, cada cop menys, que queden als edificis, i com han recordat encara ara, els immobles presenten en alguns àmbits un elevat nivell de degradació. D’aquí que qui adquireixi eventualment els béns immobles, per posar-los al dia hauria de fer una més que notable inversió. Això sense pretendre canviar l’ús que tenen atorgat els blocs, que és el d’aparthotel. Si es volgués aconseguir la modificació de la utilitat encara caldria fer més actuacions arquitectòniques, de ben segur.

La taxació inicial dels dos immobles, que inclouen 45 apartaments, tots ells amb plaça d’aparcament i traster, i encara resten alguns trasters i pàrquings més solts, fixava el valor conjunt dels edificis en 6,7 milions. En primera instància, el preu mínim pel qual es va subhastar eren 6 milions. Si es du a terme una tercera subhasta després que la segona tampoc no trobés cap interessat, el preu ja queda a la meitat del valor fixat pels experts. Fonts del sector immobiliari pensen que ara potser sí que pot generar interès, encara que el fet que s’hagin d’afrontar importants treballs de reforma, més enllà del cost, poden continuar frenant.

No pas tots 45 apartaments estan hores d’ara ocupats. De fet, es preveu que se’n vagin buidant en les propers setmanes o pocs mesos. Arran de les mancances sofertes, els llogaters que van aconseguir trobar algun altre pis que els convingués van marxar. D’altres, com a senyal de protesta (o directament per passotisme, dirien fonts properes a la propietat), van deixar de pagar les rendes. I en aquest sentit, segons que han confirmat fonts veïnals, han començat a arribar de l’administració de Justícia demandes d’execució de desnonament.

Comentaris (1)

Trending