Seguir obrint les portes al món laboral

Els quatre joves que han completat la darrera edició del programa Okupa’t, a Escaldes-Engordany, han rebut els certificats després d’haver superat els mesos de treball al comú i ara emprenen nous objectius estudiantils i de feina

Els quatre joves que han completat amb èxit l’edició d’hivern del programa Okupa’t, a Escaldes-Engordany, han pogut rebre al fi el reconeixement que mereixen. Tots ells han acudit a les dependències del comú per tal de recollir els seus certificats, de mà de la cònsol major, Rosa Gili, i la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata. A finals de gener van acabar els tres mesos de formació i treballs que van fer als diversos departaments, i ara ha arribat l’hora de posar en pràctica al món real tot allò que han aprés. 

Yuam Canut va entrar al programa Okupa’t per recomanació familiar. Va acabar el batxillerat i no trobava feina, tampoc sabia cap on orientar-se ni què podria ser el que li agradaria. Assegura que al comú ha tingut l’oportunitat de conèixer departaments i feines que no sabia com es feien i que ha estat força enriquidor, “em semblava una molt bona iniciativa per començar al món laboral, i ha estat una bona experiència”. De fet, explica que el departament de circulació l’ha sorprès especialment i que, en un futur, no dubtaria en tractar d’accedir i treballar allà. “Ara estaré cercant treball abans de començar una carrera universitària, que és la prioritat, i si en el futur hi ha algun edicte, m’agradaria presentar-m’hi”, ha explicat el Yuam.

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.

Relacionat

Quatre joves finalitzen l’edició d’hivern del programa Okupa’t d’Escaldes

Des d’una altra perspectiva ha enfrontat la seva estança a l’Okupa’t l’Eric Moro. “En el moment que a mi em van proposar entrar al programa era una persona que estava bastant frustrada, no sabia bé què estudiar, no sabia del que volia treballar, no trobava el meu lloc”, ha explicat. Assegura, a més, que gràcies a aquesta experiència ha pogut accedir al batxillerat per lliure i es troba estudiant. A banda de ser ballarí, fet que el comú ha valorat i li ha donat oportunitats per poder desenvolupar en diverses activitats, afirma que les tasques socials que ha realitzat l’han enriquit i li han posat l’objectiu de poder dedicar-s’hi. De fet, durant el lliurament dels certificats, Mata li ha assegurat que “a la llar dels jubilats et troben molt a faltar”.

“En el moment que a mi em van proposar entrar al programa era una persona que estava bastant frustrada, no sabia bé què estudiar, no sabia del que volia treballar, no trobava el meu lloc”

Amb aquesta edició el programa Okupa’t no s’atura. De fet, respecte a l’anterior ja ha crescut significativament, en temps i hores. Els joves, durant l’hivern, han treballat vuit hores en lloc de les sis que ho van fer el torn de l’estiu. A més, Mata ha explicat que “vam fer formacions al matí, perquè a la tarda ja poguessin tenir el primer tastet del món laboral, s’ha inclòs un curs de primers auxilis i xerrades a càrrec del servei d’ocupació, perquè coneguin els seus deutes i drets com a treballadors”. Per als següents grups, que també seran reduïts, es treballa per tal de poder ampliar l’estada d’alguns dels joves, que podran estar tres mesos en lloc de dos. “Volem que sigui molt personalitzat, en funció del que ells volen”, ha assegurat la consellera.

Per poder treballar aquest any amb el programa, i poder fer més d’una edició i que la vintena de joves que ja han finalitzat l’Okupa’t es pugui ampliar, el comú ha destinat una partida de 180.000 euros. Gili ha explicat que “el programa ha anat evolucionant i s’ha anat ampliant, hem vist que hi havia diverses necessitats i les hem tractat de cobrir”. Així mateix, la cònsol ha afirmat que estan molt satisfets de poder donar “l’oportunitat de venir al comú i veure el que ofereix, ja que aquí tenim persones que treballen en molts àmbits i se’ls pot ajudar en el seu futur”. De fet, i segons les paraules dels joves, sembla que és cert que aquest certificat els obrirà, almenys una escletxa, de les portes al món laboral.


Comentaris

Trending