La reina de l’estafa

Un dels principals animadors del procés que va portar a la detenció i processament de Catherine Techer per una estafa piramidal rere la suposada ‘agència de viatges’ ‘To the Top’ transforma en llibre la seva lluita contra l’entramat liderat per la francesa

Sia una pugna cos a cos o una veritable denúncia per esbudellar una més que suposada estafa piramidal tipus Ponzi, la lluita, l’aventura, el dia a dia, el com i el per què d’un periodista belga que resideix entre Bèlgica i Catalunya i que ha estat un dels grans valedors del cas obert a Andorra contra l’empresa ‘agència de viatges’ ‘To the Top’ i contra la seva ànima mater, la francesa Catherine Techer, esdevé ara llibre. Editat per Genèse Edition, el volum, de 228 pàgines, desemmascara ‘La reina de l’estafa’. O com diu el seu títol original en francès, ‘La reine de l’arnaque’.

Xavier Rossey, que aquest és el nom de l’autor del llibre i el màxim propulsor del procés contra Techer, tot i que l’única jurisdicció que li ha fet cas, i encara per dues denúncies de dues persones afectades, no pas del propi Rossey, que continua furgant per aconseguir una condemna el més elevada possible encara que hores d’ara Techer ja no consta pas que sigui aparentment al Principat, assegura que el llibre sortirà el 5 de maig. Es pot adquirir per algunes plataformes digitals, aparentment.

Catherine Techer operava a través de la societat 'To The Top'.

Relacionat

Víctimes de l’estafa piramidal de Techer preparen una acció col·lectiva per reforçar l’acusació

El treball de Rossey, que ha perseguit la promotora de ‘To the Top’, societat domiciliada a Andorra, fins on suposadament ha perdut, parla en genèric de les estafes presumptament comeses per Internet per acabar-se centrant en el cas de Techer, que és el que a ell li ha tret el son. Manté en el seu llibre Rossey que “el màrqueting en xarxa a Internet ha demostrat ser una gran oportunitat perquè els estafadors configuren esquemes Ponzi”. El periodista belga assegura que a través del denominat ‘màrqueting multinevell’ es fan “milers de víctimes cada dia, tant entre persones vulnerables com entre les més experimentades, i roben milions d’euros”.

reine arnaque

La Justícia, sosté Rossey en ‘La reina de l’estafa’, “tot just comença a mesurar el problema”. El treball parteix de la base que com a víctima, Rossey es va convertir en denunciant “d'una d’aquestes estafes que es va dur a terme a Internet en el sector dels viatges”. El llibre descriu el fet que “durant mesos, pas a pas, va rastrejar la principal responsable de l’estafa però també els seus còmplices”. I es vanagloria d’haver “desmuntat el seu ‘modus operandi’” a partir del fet de “conèixer diverses víctimes, recopilar informació i reunir proves”.

Aparentment, i això sempre segons la versió dels editors i els impulsors del llibre, el treball, “de manera clara i directa, ens parla de la seva investigació, que va continuar malgrat les amenaces i les pressions”. I és que Techer no es va quedar quieta legalment davant les denúncies de Rossey. I qui sap si eventualment, o almenys així ho creu Rossey, l’ombra allargada de la reina de ‘To the Top’ estava rere els ensurts que va patir el periodista.

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.

Relacionat

Catherine Techer deixa l’arrest domiciliari

“No hi tornaràs!”, exclama Xavier Rossey. Potser el que caldrà mantenir és que no tornarà. Perquè, per ara, segons sembla, Catherine Techer, una vegada alliberada de l’arrest domiciliari i altres quefers, va abandonar Andorra i res no se’n sap. I el judici, a priori, encara està pendent de celebrar-se davant el Tribunal de Corts.

Comentaris (3)

Trending