Catherine Techer deixa l’arrest domiciliari

El batlle instructor del cas de la presumpta estafa piramidal lligada a l’empresa ‘To The Top’ manté la retirada del passaport a la processada per evitar que abandoni el Principat

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.
Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors. ARXIU

L’acusada de la presumpta estafa piramidal comesa a través de l’empresa ‘To The Top’, Catherine Techer, ja pot sortir de casa. Recentment, el batlle instructor del cas que investiga el suposat frau que hauria comès Techer prometent altes rendibilitats a persones que invertien en una mena d’agència de viatges a l’engrós, va decidir deixar sense efecte la mesura d’arrest domiciliari. Ara bé, per ara, li manté retirat el passaport -la dona és francesa, originària de l’Illa de la Reunió- per evitar que pugui sortir del Principat.

Les fonts consultades no han pogut precisar si la dona finalment va poder pagar la fiança imposada -a l’inici de mig milió d’euros que s’hauria pogut rebaixar atès el temps transcorregut des que va ser detinguda i enviada al domicili en arrest, circumstància que va donar-se a final de juliol quan va esclatar tot l’afer- o ha adoptat la mesura simplement en entendre que hi ha menys risc que pugui perjudicar la investigació després del temps transcorregut.

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.

Relacionat

La Batllia amplia la investigació del ‘cas Techer’ a d’altres col·laboradors i suposats afectats

La instrucció continua en marxa i els comptes associats a l’empresa continuarien bloquejats, igual com continuaria Techer amb la impossibilitat de segons quins moviments, ja que les notaries tenen instruccions judicials de no inscriure cap operació que pretengui fer la processada. Alhora, l’acusada hauria advertit a persones del seu entorn -sense que aquest mitjà hagi pogut aclarir si finalment s’ha fet el pas o no- que pensava declarar-se insolvent per no haver d’afrontar segons quines peticions.

I és que durant molt temps la dona ha assegurat que no ha pogut complir els seus compromisos per la situació processal que estava vivint al Principat, que l’impedia actuar amb normalitat i podent aconseguir els objectius que tenia marcats. A Andorra, el cas va esclatar per la denúncia de dos residents. Però la majoria d’afectats de la presumpta estafa protagonitzada per Techer serien francesos i belgues. De fet, alguns ciutadans d’aquesta darrera nacionalitat sí que haurien contactat o bé amb la policia o bé amb la Batllia per exposar la seva situació.

Comentaris (3)

Trending