La Batllia amplia la investigació del ‘cas Techer’ a d’altres col·laboradors i suposats afectats

L’acusada d’una estafa piramidal a través d’una societat andorrana dissenyada com un club de viatges amb implicació especialment a França i Bèlgica continua en arrest domiciliari i control monitoritzat

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.
Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors. ARXIU

La Batllia ha ampliat els darrers dies la investigació de la presumpta estafa piramidal comesa a través de la societat andorrana To The Top, liderada per la ciutadana francesa originària de l’Illa de la Reunió Catherine Techer, a d’altres col·laboradors seus i a algun que altre suposat estafat amb la qual l’acusada de ser la responsable de l’entramat fraudulent mantindria denúncies creuades. Les autoritats judicials continuen esperant, si fos el cas, alguna comissió rogatòria internacional que, per ara, no ha arribat.

La denominada ‘Operació Top’ a nivell policial, o ‘cas Techer’ agafant el cognom de la màxima responsable de To The Top, va esclatar el 28 de juliol amb la detenció de la dona. Feia uns mesos que la investigació estafa judicialitzada arran de dues denúncies de residents a Andorra afectats per la suposada estafa. Al Principat, els dos implicats haurien perdut en conjunt uns 250.000 euros. Potser alguna mica més. S’és conscient que sobretot a França i a Bèlgica hi podria haver alguns centenars d’afectats, i que l’estafa podria ser d’alguns milions d’euros. Però sense cap denúncia concreta ni demanda d’auxili judicial internacional la Batllia no pot pressuposar res.

Al Principat, els dos denunciants que es coneixen haurien perdut en conjunt uns 250.000 euros. Potser alguna mica més. S’és conscient que sobretot a França i a Bèlgica hi podria haver alguns centenars d’afectats, i que l’estafa podria ser d’alguns milions d’euros

Techer va ser processada un parell de dies després de la seva detenció i se li va notificar un arrest domiciliari eludible sota fiança de 500.000 euros que, segons les fonts, no hauria abonat. Almenys no en la seva totalitat. D’aquí que la dona continuï amb control monitoritzat.

Això, però, no li impedeix continuar movent alguns fils. No obstant, entre les mesures dictades pel batlle instructor de la causa i el bloqueig de comptes i també l’embargament preventiu del seu vehicle. L’immoble un viu, un xalet a la parròquia de la Massana, és de lloguer. En conseqüència, res a fer per aquesta via. No obstant, també s’hauria advertit a la Cambra de Notaris de la prohibició que faci qualsevol mena d’operació. La dona tindria béns, com a mínim, en una població de les immediacions de Tolosa, on residia habitualment tot i figurar com a passiva al Principat.

Suposadament, a Andorra hi hauria vingut a parar després d’haver tingut algun incident de similars característiques al que ara afronta en altres jurisdiccions. Però no consta que tingui antecedents. Com a mínim, mai abans se l’havia arrestat i Techer estava feta tota una oradora al tomb del que era una mena de club de viatges que suposava o grans aventures viatgeres o importants guanys que mai no acabaven d’arribar. Vaja, això és el que s’investiga.

La capacitat d'oratòria és una de les grans virtuts de la processada.

Relacionat

Desmuntada una suposada estafa piramidal internacional que operava des d’Andorra

I la Batllia investiga ara quins altres suports hauria tingut la dona. D’aquí que hagi ampliat les indagacions contra altres persones per mirar d’aclarir el seu grau d’implicació en la suposada trama. Mentrestant, afectats per la suposada estafa miren d’alimentar les maleses que hauria suposadament comès Techer. Però això, almenys oficialment, no fa aflorar noves denúncies formals. Sols comentaris, dubtes o preguntes que no es concreten en res de res.

Comentaris (5)

Trending