Quan la millor defensa és un bon atac

La representació lletrada d’una processada per agredir una altra dona posa sobre la taula la suposada vinculació d’aquest amb les drogues per intentar lliurar la seva clienta d’una condemna

Hi ha un vell adagi que resa allò que la millor defensa és un bon atac. I a vegades, hi ha qui ho fa servir. És el cas de la defensa d’una dona processada per haver-ne agredit una altra ara fa sis anys. Durant la vista -per cert, sense acusada ni víctima-, va voler posar sobre la taula que l’agredida havia estat denunciada en el seu dia per la seva clienta, que li atribuïa moviments vinculats a les drogues. Un afer que, finament, no es va investigar. El mateix president del Tribunal de Corts va haver d’intervenir per recordar a qui es jutjava a la vista.

Un judici, tot s’ha de dir, estrany. De fet, sense processada ni víctima. Cap de les dues es va presentar. I dels testimonis cridats, només un. Tot per una baralla que va tenir lloc el 2017 a una granja d’Andorra la Vella. Sis anys després, els fets arribaven davant Corts. La velocitat massa habitual, malauradament, de la Justícia andorrana.

Tot va venir motivat per la gelosia. L’agressora pensava que la seva llavors parella li estava fent el salt amb l’agredida. I es va presentar a l’establiment per aclarir les coses. A la seva manera, és clar. Tot va degenerar en una batussa iniciada per la processada que va acabar amb una plantofada i el llançament d’un objecte contundent -un pot de tomàquet-. També li hauria amenaçat: “et fotré la vida”, li va etzibar.

Els fets, per al fiscal, estaven clars. Hi havia, per un costat, un delicte de lesions provocats amb un objecte (el pot de tomàquet) susceptible de causar danys greus. Per això, va demanar un any de presó condicional. També dos mesos d’arrest nocturn, condicionals, per les contravencions penal de lesions i d’amenaces.

L’advocada de la processada, en canvi, considera que calia absoldre la seva patrocinada, ja que el que hi va haver era “una baralla mútua”. I, també, va passar a l’atac per desvirtuar les declaracions que, en el seu dia, havia fet la presumpta víctima. Així, va recordar, primer, que aquesta tenia antecedents per consum de marihuana i per fals testimoniatge. I, a més, va apuntar que la seva clienta havia presentat una denúncia perquè entenia que l’agredida havia estat facilitant substàncies estupefaents al seu fill. Aquesta, però, no va ser instruïda.

Davant aquest atac, el president del Tribunal va haver d’intervenir. Així, li va haver de recordar que la processada en la causa era la seva clienta i no pas l’altra dona. En tot cas, el comentari ja estava llançat. I, ara, toca esperar a la propera resolució per part de Corts.

Comentaris

Trending