Quan la sanitat esdevé una qüestió de sentit comú

La proposta d'un conveni per tractar pacients de l'Alt Urgell a Andorra agafa formaL'alcalde de la Seu s'ha reunit amb Espot i amb Ros qui recorda que "aquests acords es negocien entre països"

La proposta del nou alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega d'establir un "conveni conjunt" entre el departament de Salut de Catalunya i el ministeri de Salut d'Andorra per tractar pacients a la unitat de cures intensives de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha estat ben acollida per l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros tot i que ha recordat que "els temes de sanitat es negocien entre països". Ara s'ha de negociar amb els ministeris espanyols d'Exteriors i de Sanitat i el tema està encara en una fase preliminar i que es pot veure alentida pel fet que a Espanya hi ha un govern en funcions.

L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros creu que és una qüestió de sentit comú que els pacients de l'Alt Urgell que hagin de ser atesos a urgències o que pateixin altres malalties com ara cardiopàties vagin abans a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i no a l'Arnau de Vilanova a Lleida. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega portava la proposta d'establir un "conveni conjunt" entre el departament de Salut de Catalunya i el ministeri de Salut d'Andorra en el programa electoral de Junts per la Seu.

El projecte està en una fase preliminar i hi hagut uns primer contactes amb Madrid

En va parlar dimarts en la visita de cortesia que va fer al cap de Govern, Xavier Espot i dijous en la trobada que va mantenir amb Àngel Ros a l'ambaixada. No obstant, el projecte està en una fase preliminar i l'ambaixador ha mantingut uns primers contactes amb els ministeris d'Exteriors i de Sanitat espanyols.

Cal tenir en compte que el govern espanyol està en funcions però en no ser un tema polític, la solució pot ser més ràpida malgrat que no es descarta un alentiment. De tota manera, hi ha ben a prop, un cas de cooperació sanitària transfronterera amb l'hospital de Cerdanya, a Puigcerdà que es gestiona entre França i Espanya. És el primer equipament sanitari a Europa destinat a atendre pacients de dos països diferents, i està operatiu des del 19 de setembre del 2014.

Comentaris (1)

Trending