El policia que no es vol quedar sense feina

Arriba aquest dimecres al Tribunal de Corts la picabaralla que un agent de fronteres i un altre de seguretat ciutadana van mantenir fa poc menys d’un any i mig en les dependències de l’Obac i que van suposar la detenció del primer i una acusació per xenofòbia i revelació de secrets

S’hi juga la feina. Quan van passar els fets, ja va estar uns dies sense treballar. Després, una vegada es van resoldre les diferents maneres d’entendre les mesures judicials dictades en el marc del processament, es va reincorporar al seu lloc de treball. A la unitat de fronteres de la policia. Aquest dimecres compareix davant el Tribunal de Corts. Tot deriva d’una picabaralla que va mantenir durant temps amb un altre funcionari policial i que, els darrers dies de l’octubre del 2020, li va comportar la detenció.

L’enfrontament va ser aparentment dur. Suposades amenaces de mort, presumptes referències xenòfobes… La tensió aquells dies d’octubre de fa dos anys i mig en dependències policials va ser molt elevada. Ja venien les desavinences de temps enllà. Llavors, però, s’haurien sortit de mare. I davant la inoperància de la direcció, que no va agafar el bou per les banyes i resoldre per la via disciplinària l’enfrontament entre dos funcionaris, la fiscalia va acabar ordenant la detenció del suposat amenaçador.

Despatx central de policia.

Relacionat

Detingut un policia per amenaçar-ne de mort un altre davant un grup de companys

Malgrat que no hi hagués una excessiva bona relació, el fet que la presumpta víctima, agent de l’àrea de seguretat ciutadana, sigui germà d’un alt integrant del Govern alguna cosa hi va tenir a veure. A sobre, el clima que es viva a la policia, llavors segurament més que ara, era de malestar generalitzat. I el fet que el detingut ho estigués 36 hores abans de passar a disposició judicial va acabar d’enrarir més tot plegat.

Quan va passar davant la batlle de guàrdia, aquesta li va oferir una condemna per la via ràpida que el policia, que exerceix des de fa molts anys a la unitat fronterera a suposada bona satisfacció i rendiment dels seus comandaments directes, va refusar. Avui el cas arriba al Tribunal de Corts. El funcionari està acusat d’un delicte de discriminació -aquelles referències a l’origen estranger de familiars de l’amenaçat-, se l’acusa d’un delicte de revelació de secrets per unes dades que hauria obtingut per saber quan estava el seu ‘adversari’ a segons quin lloc i a segons quina hora, i se li imputen també les amenaces.

El detingut ha estat aquest matí en dependències judicials.

Relacionat

Llibertat provisional i prohibició d’anar al despatx per al policia detingut per amenaces

Perquè la víctima, en el seu informe que va derivar en denúncia i querella posterior va fer constar, amb testimoni d’altres funcionaris que van ser testimoni de la picabaralla, que el processat li havia predit la mort. És evident, però, que sense cap suposat ànim que això anés per aquest camí. El funcionari que avui s’asseu a la banqueta dels acusats haurà de mirar de salvar la feina. Perquè més enllà d’un parell d’anys de presó condicionals que evidentment no el durien entre reixes, se li demana el doble d’anys d’inhabilitació per a les funcions que feia en el moment dels fets i que fa ara.

Vaja, que se l’inhabiliti com a policia. I aquí la pena sí que té unes conseqüències en el seu cas d’allò més greus.

Comentaris (18)

Trending