El pànic per l’apagada mundial arriba a Andorra: no queden fogons de gas

Les ferreteries han vist duplicades les vendes de productes propis del ‘kit de supervivència’ en cas que es doni el tall elèctric global

Fa unes setmanes que va sobtar la notícia d’una possible apagada mundial. A tot arreu d’Europa, la gent buscava productes bàsics per crear un ‘kit de supervivència’ en cas que la situació es donés. Fins ara, a Andorra semblava que la situació estava calmada, no s’havien enregistrat cap augment de les vendes a les botigues especialitzades. Però, els darrers dies ha canviat la situació, fins a esgotar tot l’estoc que les ferreteries tenien d’aquests objectes, principalment dels fogons de gas.

FEDA va afirmar que l’apagada a Andorra era bastant improbable, però no del tot impossible. O això sembla que ha pensat gran part de les persones que, en aquestes setmanes, s’han apropat fins a les ferreteries per buscar certs productes. Principalment, fogons de gas i llanternes de càrrega. Juntament amb altres elements, com menjar que no caduqui o medicaments, els ajudarien a formar el kit per sobreviure en cas que es donés el tall elèctric. El problema és que s’han acabat.

La central de FEDA.

Relacionat

FEDA veu poc factible una possible apagada global a Europa però insisteix en l’estalvi energètic

“No ens queda ni una cuina de gas”, afirmen des de la ferreteria del Poble. I tampoc tenen a Mr Bricolage, a Establiment J Moles, o a Mavid. S’han esgotat, pràcticament, a tot arreu d’Andorra. “La gent ens ho diu, que vénen a buscar-ho en cas que es doni l’apagada”, afirmen alguns d’ells. Habitualment, aquests productes es venen amb comptagotes, “venem tres o quatre a l’any, com a molt”, expliquen de Mr Bricolage. I amb el pànic pel tall elèctric s’han venut tots en menys d’una setmana.

El problema? Que no únicament s’han esgotat a Andorra. La manca d’utensilis de gas, principalment fogons, està esteta a tot arreu d’Europa, sobretot a Espanya, d’on provenen els principals proveïdors. “Hem consultat amb ells, però ningú no ens pot abastir de nou”, expliquen des de la ferreteria del Poble. D’altres, esperen poder tenir-ne en dues setmanes, aproximadament. Això sí, tornaran a comprar l’estoc habitual, ni més ni menys, “pensem que és una cosa molt passatgera”.

Comentaris (8)

Trending