Llum clara als vots del Prat Gran d’Escaldes

La parròquia ha canviat aquest any la localització de la jornada electoral, que ha comptat amb un primer votant (o acompanyant) ben il·lusionat i cues fins al carrer

Del Prat del Roure al Prat Gran. Les urnes a Escaldes-Engordany han canviat aquest any un prat per l’altre i la bona il·luminació del pavelló han ajudat a veure-ho tot clar, o això ha semblat. Des del minut u, a partir de les 9:00h, ha començat el degoteig de ciutadans, amb alguns certament ben entusiasmats per poder dipositar els sobres pels seus familiars (els més petits). Més tard, abans i després de la missa de Diumenge de Rams, s’ha començat a acumular persones que volien exercir el seu dret. Les cues han arribat fins al carrer i han ocupat part de la vorera.

A Escaldes-Engordany ha estat tot preparat i s’ha començat puntual, puntualíssims. Amb l’àpat ben preparat, amb diverses opcions per tots els gustos, que més d’un i d’una ha aprofitat per desdejunar, esmorzar i, fins i tot, dinar. Però això ha sigut més tard. L’ambient ha començat tranquil, amb uns quants votants, sempre més des de la lletra M del cognom que no pas de la primera pas de l’abecedari. Ha estat al voltant de dos quarts de dotze, abans de la missa, que s’ha començat a animar. Tant, que les cues han sortit al carrer i han ocupat la vorera, donant feina als agents de circulació que havien de controlar el trànsit i que ningú no acabés accidentat.

La primera votant ha estat ben matinera. Carmen Royo ha acudit puntual, a les 9 del matí, per poder dipositar la seva elecció a les urnes. Ho ha fet acompanyada del seu fill, l’Àlex, que era el vertader entusiasta. La seva mare ha assegurat, de fet, que s’ha aixecat a les 7 del matí demanant si ja es podia anar al Prat Gran a fer això de votar. Abans, però, li ha tocat esmorzar, posar-se ben guapo i esperar que es fes hora. Ha votat uns minuts abans que la candidata de Demòcrates per a la parròquia, Trini Marín.

També ha arribat ben aviat Regina Pastor, que ha acudit acompanyada d’una ajudant per facilitar-li l’accés. Amb la cadira de rodes ha assegurat que no li ha costat ser-hi al Prat Gran, “l’accessibilitat molt bona”, però les urnes molt altes, “sols pensen en la gent alta, i a nosaltres no ens va bé”. Malgrat això, ha explicat que l’odissea ha estat més pas prèvia, per fer els tràmits i poder recórrer a l’ajuda que finalment ha tingut. Des de Govern no li ho han posat gens fàcil, però a Tràmits li han solucionat el problema i ha estat una assistent que l’ha acompanyat durant tot el procés.

Amb la seva mare ha anat a votar la Valeria Carnoto, que era el primer cop que acudia a les urnes. Ho ha fet il·lusionada, després d’haver-se informat bé de la realitat del país, perquè viu a França i “al final desconnectes del que passa aquí”. Mai no li havia interessat la política, però assegura que és necessari aprofitar l’ocasió per poder dir la teva. També ha estat el cas de Ramiro Velasco, que també amb 18 anys era la seva primera vegada i ha remarcat la importància d’exercir aquest dret per poder garantir la democràcia.

L’ambient polític, com és d’esperar, ha estat també àlgid. Més enllà dels candidats territorials que s’han completat amb Ramon Tena, que ha deixat que la seva filla exercís el vot per ell, i David Pérez, que ha arribat abans de dinar, s’ha tingut oportunitat de fer una mica d’anàlisi. I de la mà de l’expert Pere Vilanova, que ha assegurat que no pot dir qui guanyarà, “perquè sinó seria molt famós i molt ric”. Però ha explicat que la campanya ha estat molt tranquil·la, i que això és bon senyal, “perquè quan la democràcia funciona bé ha de ser fins i tot avorrida, molt pausada”.


Comentaris

Trending