Lladre sí, però només del que realment hagi comès

Un condemnat per diversos furts al país recórrer al Superior perquè no se l’imputin fets dels quals, assegura, ell no en va ser l’autor

Des que va ser detingut, ha reconegut sense cap problema que és un lladre. Gairebé ha estat aquest el seu ‘modus vivendi’, com ho demostren els nombrosos antecedents per fets similars a Espanya. Ara bé, el que no vol és que li encolomin aquells furts que, assegura, ell no ha comès. Per això, ha recorregut la sentència del Tribunal de Corts. Vol que se’l condemni únicament pels delictes que són responsabilitat seva, però no pas per aquells en els que, afirma, no va tenir res a veure.

Recapitulant, l’home, de seixanta anys, baixet i amb una sordesa força pronunciada, va ser detingut el passat desembre, després d’emportar-se una cartera a Sant Julià. Un cop al despatx, se’l va acabar relacionant amb altres furts produïts al país els mesos anteriors. Durant el judici, ell no va tenir problema a reconèixer ser l’autor dels comesos el desembre i també a l’agost. En canvi, sempre va negar que dues accions delictives que van tenir lloc al juny fossin culpa seva.

Un dels locals on està reconegut que l'home hi va furtar diners, a la recepció.

Relacionat

Carterista professional ‘busca’ expulsió per tornar a Màlaga

En concret, un furt a una habitació d’un hotel d’Andorra la Vella i un altre a un gabinet de psicologia. Per la resta, cap problema. Havia estat ell. Aquests dos, no no i no. I tan segur està que la seva advocada va decidir presentar un recurs contra la condemna del Tribunal de Corts: quatre anys de presó ferma i quinze d’expulsió.

Sobre el de l’hotel, és cert, hi ha les imatges d’una càmera que evidencien que va entrar a l’establiment, però la lletrada ha remarcat que “només es veu l’entrada, ni tan sols la recepció”. A banda, va posar en relleu el fet que “la víctima sempre ha sospitat d’un home amb cabells arrissats” que no únicament havia estat vist allà sinó també al gabinet de psicologia. Per tant, va dirigir les culpes cap a aquest individu que, però, no ha estat mai localitzat.

Entenent que aquests dos furts no són responsabilitat el seu patrocinat, l’advocada va demanar al Superior que es redueixi la pena inicial a 3 anys i 3 mesos. I que, d’aquesta, només fos ferma el temps que ja porta complert. La resta vol que se li canviï per l’expulsió immediata. És, de fet, el que busca el processat: poder marxar ja cap a Espanya, cap a casa seva, on per cert, acumula un llarg historial de detencions i sentències condemnatòries per fets similars.

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El lladre que volia l’expulsió per tornar a casa haurà de complir abans quatre anys a la Comella

La fiscalia, però, s’hi oposa. Vol que es refermi la sentència de Corts. El ministeri públic va manifestar que, al seu entendre, l’home és, clarament, també l’autor dels furts que nega. Sobre la presència de l’individu del cabell arrissat, no ha desmentit que no hi pogués ser; però ha apuntat que “això no exclou la seva participació en els fets”. A banda, ha defensat la pena de quatre anys imposada: “no és desproporcionada, i més, si es té en compte que acumula antecedents”.

Comentaris

Trending