L’home ‘clau’ al mòdul penitenciari psiquiàtric

D’activista veïnal a Santa Coloma a mestre d’anglès o docent universitari, Carles Perea és un dels ferms defensors del nou departament de la Comella on intervé com a psicopedagog

Carles Perea va assolir la primera rellevància pública quan, davant les nombroses inundacions que hi va haver anys enrere a Santa Coloma, es va erigir com la veu veïnal que exigia actuacions. Va ser la veu colomenca per excel·lència i va passar per diverses formacions polítiques fins a acomodar-se en l’entorn demòcrata. Ara tot sovint s’alça en les xarxes socials com el gran defensor del modul penitenciari psiquiàtric. Però ni la majoria de funcionaris de la presó no saben quin coi de paper desenvolupa Perea ni per quina via hi treballa.

Segons que explica el propi Perea, mestre d’anglès que no va superar el període de prova per quedar-se una plaça en propietat, psicopedagog i ara docent investigador a la Universitat Carlemany i a la Universitat Internacional Valenciana, col·labora amb el centre penitenciari. I ho fa en cos i ànima, perquè si s’emet alguna crítica en relació amb algun projecte penitenciari, i els darrers temps amb el funcionament d’aquest nou mòdul que ara dona resposta a dos interns, Perea salta com si la presó fos seva.

“La funció del senyor Carles Perea és la d’educador social i psicopedagog sociolaboral al departament d’Institucions Penitenciàries” i “efectua regularment intervenció psicopedagògica als interns del centre penitenciari basada en desenvolupar les competències socioemocionals i les habilitats socials”

Però què hi fa aquest docent de psicologia (que en els seus currículums manté que ha participat en molts congressos destacant-te la ponència sobre la necessitat de la intervenció socioeducativa en competències socioemocionals i la seva relació amb el procés de reinserció en població reclusa o la seva tasca investigadora -tot això ho diu ell- havent publicat cinc llibres sobre el constructe d’ansietat i la relació amb l’aprenentatge, la relació del treball de les competències socioemocionals amb la reinserció sociolaboral, la innovació docent i la gamificació com a element afavoridor de l'aprenentatge, entre d’altres)?

Oficialment, el ministeri d’Interior ha explicat que “la funció del senyor Carles Perea és la d’educador social i psicopedagog sociolaboral al departament d’Institucions Penitenciàries”. Perea també “efectua regularment intervenció psicopedagògica als interns del centre penitenciari basada en desenvolupar les competències socioemocionals i les habilitats socials encarades a aconseguir un alt grau d’autonomia personal per a la inclusió i la reinserció dels interns”. A petició de l’Altaveu, el ministeri que actualment comanda Ester Molné ha exposat que “la modalitat contractual del senyor Perea és per obra i servei fins el 31 de desembre de 2023”.

Es deixa clar que “no cobreix cap plaça com a personal de l'administració i no existeix a data d’avui un edicte per cobrir aquesta plaça”. Perea, que al seu dia ha estat vinculat a les organitzacions Som com Som o Fills d’Andorra, també compareix com a perit davant els tribunals. Segons Interior, els tribunals o batlles “requereixen sovint la seva opinió sobre el progrés o adaptació fet per els interns que participen en els seus tallers, en cap cas sobre el comportament dels interns, ja que aquest punt és competència directa entre la direcció del departament d'Institucions Penitenciàries i la part instructora”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending