Habemus Carnaval pandèmic

La crisi sanitària emmarca el pregó de la penjada del rei Carnestoltes d’Andorra la Vella i Escaldes, que també posa el dit a l’ull del Forfet Natura o el terratrèmol causat pels ‘youtubers’

Si no ho estava ja, ara és ben cert: el Carnaval està en marxa. Andorra la Vella i Escaldes, de forma conjunta, han fet aquest vespre la penjada del rei Carnestoltes al xamfrà de l’avinguda Meritxell amb la plaça del ‘The Cloud’. La pandèmia ha marcat l’acte. I no només per les mesures. També perquè ha estat, és clar, el ‘leit motiv’ del pregó que mira de treure punxa a temes espinosos. La pluja també ha estat present a la cita.

Hi havia més assistents dempeus intentant aixoplugar-se en els edificis de l’entorn per no mullar-se, que no pas en les cadires que estaven disposades amb la distància necessària. Ha estat un pregó ràpid. Amb la mateixa incertesa que genera la pandèmia des de fa un any. I, és clar, la crisi sanitària ha estat ben present en el petit muntatge del grup de teatre ‘Making off’. Però el pregó també ha posat l’accent en altres aspectes que han estat centre d’atenció al Principat els darrers mesos. El Forfet Natura o la polèmica sorgida per la marxa de ‘youtubers’ des d’Espanya cap a Andorra hi han estat ben presents.

 

Una metgessa, un estudiant, una mestra, una rastrejadora, una ‘youtuber’ i fins i tot un rei Joan Carles de pa sucat amb oli han ironitzat sobre tot i sobre res. El confinament, les classes virtuals, el “nou negoci estatal” que passa a ser ara el “contraban de forfets per a francesos” han estat alguns de les qüestions tractades. Fins i tot la borrasca Filomena ha estat emprada per recordar que va deixar més blanc “el territori veí que Andorra; ara, per a la Gran Vía de Madrid no es necessita cap forfet”, en canvi, ben aviat caldrà “forfet per fer el camí de les Pardines”.

S’ha fet una referència al llop que es va trobar mort a Naturlandia i als nous termes que la pandèmia ha permès aprendre -grups bombolla, contactes estrets…-; fins en Joan Carles de Borbó ha fet ‘acte de presència’ per demanar a veure si pot establir la seva residència al Principat. Més ara que s’hi espera la visita del seu fill. Tot plegat ha servit per acabar amb un “Ana Rosa, porqué no te callas”, en referència a la comunicadora Ana Rosa Quintana i els seus atacs a Andorra per les vacunes i els ‘youtubers’. Tot plegat, un pregó per donar el tret de sortida a un Carnaval pandèmic. Diferent. Estrany. I que s’espera que no acabi generant una nova tongada de contagis.

 

Comentaris

Trending