Una festa major descafeïnada

L’afluència està sent baixa en les primeres hores de les celebracions d’Escaldes-Engordany adaptades a les mesures de seguretat sanitàries

Repic de campanes, traca i trabucada. Soroll per començar una festa major d’Escaldes atípica. Descafeïnada. Amb poca afluència. No és que no s’hagi treballat per poder celebrar-la, però el fet que es comenci un dijous a les 16:00 hores i que la mascareta a més de 25 graus no sigui gaire popular, fa que la gent es decanti per la terrassa o el parc.

Així doncs, la majoria dels ciutadans que han presenciat el tret de sortida a la plaça de l'església de Sant Pere Màrtir, eren els propis membres de la Unió Pro-Turisme. Com diria Juan Palomo, jo m’ho guiso, jo m’ho menjo. Després, s’han desplaçat cap a la plaça Coprínceps i allà, només hi han arribat un parell de trabucaires. És a dir, soroll si, però gran trabucada, doncs no.

 La ‘Xaranga Bandsonats’ ha estrenat el format d’espectacle amb cadires, distància social i mascareta obligatòria

Cap a les 16:30 hores han començat la seva actuació la ‘Xaranga Bandsonats’, enguany sense cercavila. Per contrarestar, se n’han pujat a l’escenari de la plaça i els assistents han hagut de seure a les cadires col·locades per respectar la distància de seguretat. A les cadires, de distància hi havia molta. A les terrasses no. A les cadires, la mascareta era obligatòria. A les terrasses…

Per celebrar el ‘Mercat de Pagès’ s’ha tallat l’avinguda de les Nacions Unides i una part del carrer François Miterrant. El recorregut es completa amb el carrer dels Veedors i el Passeig de l’Arnaldeta de Caboet, però poc després de la inauguració ha arribat la pluja. Allà, des d’aquest dijous i fins diumenge, es podran trobar joguines, embotits, dolços… Això si, no està permès menjar voltant pel mercat.

La cònsol major d'Escaldes descriu la celebració com “una mica de vida després del que hem passat”

Al costat, a l’Aparcament Comunal Parnal, han instal·lat tres firetes pels més petits. Concretament, s’han escollit les que menys risc de contagi suposen i les podran fer servir els infants d’un a deu anys. A més, a l’espai podran accedir un màxim de 150 persones.

La cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili ha declarat que “aquesta celebració és una mica de vida després del que hem passat”, i ha afegit que han hagut de cancel·lar certes coses per poder garantir les mesures de seguretat, però espera que la gent pugui gaudir de la festa major de la parròquia.

Repic de campanes per començar la festa major
Un trabucaire en plena acció
Actuació de la 'Xaranga Bandsonats'

Etiquetes

Comentaris

Trending