Una experiència olímpica diferent

Els esquiadors Carola Vila i Irineu Esteve, que ja han competit a Pequin, admeten que les precaucions que el govern xinès ha impulsat durant els Jocs estan generant sensacions estranyes

Quart dia dels Jocs Olímpics de Pequín, aquesta jornada, però, sense participació andorrana. Bon moment, doncs, per reflexionar sobre l’experiència que s’està vivint. Ho han fet els esquiadors de fons Irineu Esteve i Carola Vila, que ja van competir el cap de setmana. Més enllà de valorar amb un cert positivisme el rendiment a les primeres proves, tots dos han explicat què s’han trobat a la Xina. Una cita olímpica, no es pot negar, ben diferent de les anteriors.

I és que, evidentment, tal com ja va passar fa uns mesos a Tòquio, la pandèmia està marcant tot plegat. Massa, potser. Les autoritats xineses, en aquest cas, són encara més estrictes que les japoneses. I això ho estan notant els esportistes. “Una situació una mica surrealista”, admet Esteve.

L’esquiador de fons, de fet, apunta un altre detall que l’ha sorprès en la seva segona cita olímpica: les instal·lacions. “Estem a un lloc on no hi ha res. De cop, han construït la vila i les pistes. Tot molt artificial”, ha relatat. Per tant, se senten “molt aïllats del món”.

Irineu Esteve durant la cursa de skiathló.

Relacionat

Irineu Esteve assoleix la vintena posició en la seva estrena als Jocs

I això se suma les mesures sanitàries. “Estem molt controlats, amb les PCR”, recorda. I, deixa clar, “de seguida que algú dona positiu, l’aïllen”. A banda, excepte els esportistes, tot el personal de suport va amb l’equipament per evitar els contagis.

La mateixa sensació té Vila. “Cada dia tenim una prova i veus els voluntaris coberts de dalt a baix”, explica. Tot i això, admet que “a la vila sí que podem fer coses” i remarca que “en el fons, el que venim a fer és competir”.

I això és el que ja han fet tots dos esquiadors. I amb un nivell que, des de la FAE, es considera positiu. Així ho ha apuntat el responsable tècnic de fons de l’entitat, Joan Erola. Al seu entendre, tant Vila en la seva “primera experiència olímpica” com Esteve van completar bones curses. “Estem bastant contents”. Tots dos afrontaran noves proves els dies vinents: 10 i 30 quilòmetres en el cas de l’esquiadora i 15 i 50, pel que fa a Esteve.

Carola Vila, amb el dorsal 55, al centre del pelotó.

Relacionat

Bon inici de Carola Vila al seu debut als Jocs Olímpics

Aquest darrer, s’ha mostrat confiat a poder repetir el bon paper. “És una pista dura, sobretot amb la neu més freda i això alenteix el ritme de cursa. Crec que s’adapta a les meves característiques, amb pujades llargues i contínues”, ha explicat. Per això, ha indicat que “si tot anés bé, realment una cursa en què em trobi bé i els factors s’alineen, es pot millorar el vintè lloc, però és difícil”.

El pròxim andorrà a saltar a pista, però, serà Joan Verdú. La pròxima matinada disputarà el supergegant, prova que afronta amb la moral que donen els darrers bons resultats assolits a la Copa d’Europa.

Comentaris (1)

Trending