Irineu Esteve assoleix la vintena posició en la seva estrena als Jocs

L’andorrà ha aconseguit remuntar posicions en una cursa que li ha resultat complicada en un inici, però que finalment ha dominat

Irineu Esteve durant la cursa de skiathló.
Irineu Esteve durant la cursa de skiathló. COA

Irineu Esteve ha aconseguit assolir una vintena posició en una prova de skiathló que li ha resultat més dura del que s’esperava, però que finalment ha aconseguit dominar. Tot i sortir amb un dorsal 27, l’andorrà ha tingut dificultats per entrar a cursa i ha estat els primers quilòmetres més enrere del que s’esperava. Malgrat això, ha finalitzat amb un temps 1:21:08.2 i colant-se al top 20.

Esteve ha tingut algunes dificultats per agafar ritme durant els primers quilòmetres de la part de clàssic. El fred ja s’esperava que no fos un bon aliat per al fondista, però finalment ha aconseguit plantar-li cara. A partir del quilòmetre 8.8 ha començat a remuntar, tot i que ha tingut pujades i baixades, ha fet un bon canvi de material i ha dominat la segona part de la cursa, amb l’estil patinador. Així, ha finalitzat a 4:58.4 del guanyador, el rus Alexander Bolshunov, que ha estat completament desmarcat de la resta de participants durant gairebé tota la prova.

Aquest és un dels millors resultats andorrans, i el millor de l’esquiador, que ha millorat la 44a posició d’aquesta mateixa prova d’skiathlon a PyeongChan, a Corea al 2018. Allà també va ser 26è als 15 quilòmetres patinadors, i 32è als 50 quilòmetres clàssics. Per tant, aquesta vintena posició és la tercera millor andorrana, per darrere de la 18a de Mireia Gutiérrez a Sochi 2014 i la 19a de Vicky Grau a l’eslàlom de Nagano 1998.

El fondista ha explicat que ha estat “una cursa molt dura des del principi, ens ha costat agafar bones posicions i això ens ha fet endarrerir-nos una mica”. Esteve ha assegurat que ha patit fins que ha canviat a l’skating, on s’ha sentit més còmode i així s’ha demostrat en l’escalada de posicions. El tècnic Joan Erola ha apuntat que “és una cursa positiva, un bon començament de Jocs i ara a preparar la 15 del dia 11, i a descansar aquestes dies sobretot mentalment”.

Etiquetes

Comentaris

Trending