Estafant en família

El Tribunal de Corts ha condemnat a un turista brasiler, que juntament amb els seus parents, es va allotjar cinc nits a un hotel i va marxar sense pagar la facturaPer als magistrats és evident que, des d’un primer moment, l’home no tenia cap intenció de pagar una factura que va fregar els 900 euros

Va venir amb la seva família al país i s’hi va estar sis dies. Es podria dir que és d’aquests turistes que interessen a Andorra perquè fan una estada llarga i a més gasten diners. Almenys, la factura hotelera va fregar els 900 euros. Quin va ser el problema? Doncs que va marxar de l’establiment sense abonar la factura al·legant que no hi estava d’acord amb el preu que se li demanava. El Tribunal del Corts l’ha jutjat i l’ha condemnat per estafa.

L’home, de nacionalitat brasilera, i la seva família van arribar a Andorra el 7 de gener del 2017 i hi van romandre fins al dia 12. En total, cinc nits a un hotel d’Andorra la Vella. En total, la factura ascendia a 899,32 euros. El processat, però, va marxar sense pagar, fet que va provocar la pertinent denúncia a la policia per part de l’establiment i l’obertura de la causa penal que ara ha acabat amb una sentència condemnatòria.

De fet, el judici es va celebrar sense que ell comparegués. Això sí durant la investigació va comparèixer via comissió rogatòria. Va negar que deixés “voluntàriament” de pagar la factura amb la qual, això sí, va posar en relleu la seva disconformitat. Les explicacions, però, no van convèncer el Tribunal.

En la sentència, els magistrats deixen clar que “del relat fàctic resulta amb força d’evidència l’existència de tots els elements configuradors” del delicte d’estafa, ja que l’home i la seva família van disposar i gaudir de diferents serveis de l’establiment. Per al tribunal està demostrat que des d’un primer moment no tenia intenció de satisfer la factura, tot i estar fins a cinc nits a l’hotel. Aquest punt quedaria demostrat pel fet que el recepcionista, quan va veure que el processat havia marxat sense efectuar el check out va intentar fer el cobrament mitjançat la targeta de crèdit emprada per fer la reserva per internet sense que aquesta funcionés.

Amb aquests fets provats, el Tribunal de Corts ha considerat culpable l’home d’un delicte d’estafa privilegiada –per ser d’un import superior als 600 euros-. Per això, l’imposa una pena de tres mesos d’arrest nocturn. A banda, haurà de pagar la factura en concepte de responsabilitat civil.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending