El ‘Diari’ més esperat... a Encamp

La tradicional publicació de la Comissió de Joves per anunciar els actes del Carnaval no deixa canya dreta i reparteix bromes sobre temes d’actualitat de la parròquia i del país i els políticsEl cap de Govern, Xavier Espot, balla amb els llops lliberals mentre que López i Gili protagonitzen ‘Loving Pere’ en una revista que també recorda l’allargament de les obres a les avingudes

El compte enrere s’esgota. Queda ja tot just un dia per al tret de sortida dels dies més esbojarrats del país: el Carnaval. Especialment, el d’Encamp. I, com cada any, per escalfar l’ambient a la parròquia ja es pot fullejar el mitjà de comunicació que més expectació genera a tot el Principat: el ‘Diari de Carnaval’. Un any més, la publicació realitzada per la comissió de festes no deixa canya dreta i, des de l’humor i el riure, fa un repàs crític a tot el que ha passat durant els darrers mesos amb els polítics –siguin o no de la parròquia (tot i que els locals amb especial predilecció)- com a principals blancs.

I no es pot negar... l’actualitat encampadana en particular i andorrana en general ha deixat als autors de la publicació molt de material amb el qual esmolar el teclat. De fet, l’obertura de la portada ja carrega directament contra les eternes obres a l’avinguda Joan Martí, uns treballs que durant el Carnaval del 2019 tot just acabaven de començar i ara no acaben de finalitzar. La baixa participació en les comunals o els equívocs que van convertir, almenys durant un cap de setmana, la nova plaça de l’Església del Pas de la Casa en un aparcament també protagonitzen la primera plana del peculiar Diari.

Entre broma i broma, evidentment, es va desgranant el programa festiu d’aquests dies, amb el Judici dels Contrabandistes, el Ball de l’Ossa o l’operació del Rei Carnestoltes com a fites destacades en les quals, segur, no faltaran més conyes. Hi ha, per exemple, una pregunta llençada a l’àrea amb relació als dos telecabines dels quals es parla ara a Andorra: el del Carroi i el d’Engolasters. “Quin fracassarà abans?”, es demanen, per després fer una proposta de com podria ser el futur estadi que es vol construir a Encamp. Característiques? 250.000 espectadors, 125.000 places d’aparcament i coberta retràctil. Tot per un mòdic preu: 999.999.999.999.999 euros.

El conseller Josep Maria Marot, un dels blancs de les conyes, no ha tingut problemes a difondre-les a les xarxes socials

Els polítics, evidentment, tornen a ser protagonistes. Especialment en una cartellera ben curiosa i on es reparteixen acudits a banda i banda de l’espectre polític. Així, Xavier ‘Kevin’ Espot balla amb els llops Gallardo i Pallarés mentre que Javier López i Penélope Gili protagonitzen ‘Loving Pere’. Un altre socialdemòcrata, David Rios, es converteix en la versió andorrana de ‘Jonhy English’: David Rivers i després també protagonitza ‘Nada que perder’. Per la seva banda, Jaume Bartumeu comparteix muntatge escènic amb Conxita Marsol amb ‘Al diablo con el diablo’. L’humor semàntic també té un lloc. I és que el nou cònsol menor, Joan Miquel Rascagneres només podria ser el cap de cartell de ‘El RASCAcielos’. Per cert que el mandatari repeteix presència al cartell d’una peculiar ‘Liga de la Justicia’. Ell fa de Batman i la cònsol major, Laura Mas, de Wonder Woman, secundats d’altres dels consellers de la majoria.

Les ‘víctimes’ de les bromes, queda clar, s’ho prenen si més no, amb resignació. Alguns, de fet, fins i tot les reben amb satisfacció. Un bon exemple és l’actual conseller Josep Maria Marot, que no ha tingut cap problema per compartir les conyes rebudes a les xarxes socials, especialment la que fa referència a la seva edat. Amb el seu company de majoria, Xavi Fernández, protagonitzen ‘El Pregón’ i ja en solitari, ‘Conseller a los 40’.

Amb un innegable bon rotllo però sense mossegar-se la llengua, el ‘Diari de Carnaval’ ja ha aixecat els primers somriures del que, a partir de dissabte, serà una festa grossa a la parròquia. Pàgines i pàgines de bon humor com a pròleg dels habituals dies de disbauxa que acabaran dimecres amb l’enterrament de la sardina.

Comentaris

Trending