Per una educació en línia i gratuïta

Una professora de l’Escola Andorrana està desenvolupant un projecte per facilitar l’adquisició de competències digitals als professors i els alumnes i fomentar l’ensenyament no presencial a través d’internet

Una dosi de bona voluntat i el poder d’internet són bons ingredients per facilitar l’aprenentatge avui dia. “Petits trucs per treballar en línia de forma gratuïta” és la iniciativa que està duent a terme una professora d’anglès de l’Escola Andorrana que va aprofitar la seva excedència per formar-se i transmetre els coneixements a través de les xarxes socials i un blog.

Com altres projectes, la idea va sorgir arran del confinament. “Vaig decidir crear un Instagram per donar un cop de mà a les classes en línia, sense pensar més enllà d’això, donant a conèixer aplicacions o pàgines web d’aprenentatge”, ha explicat la docent a l’Altaveu. “Si no pagues la wifi no tens res. L’ensenyança ha de ser gratuïta o, com a mínim, les eines a les que es puguin accedir a través de la xarxa”, ha afegit.

La iniciativa és vàlida tant per mestres, pares i fins i tot alumnes, ja que presenta aplicacions i jocs als quals poden accedir tots sols

Ara per ara, ‘Docents en Línia’​ compta amb perfil a Facebook i Instagram per guanyar visibilitat i també amb un Blogspot on s’explicaran amb més detall totes les possibilitats per adquirir coneixements a cost zero. “Inicialment era una plataforma pels professors, però també és vàlida pels pares i fins i tot pels alumnes, ja que hi ha aplicacions o jocs que poden realitzar ells sols”, ha comentat la professora.

El contingut de la iniciativa compta amb un bon ventall de propostes. Plataformes per generar animacions, infografies, qüestionaris o esquemes visuals amb l’objectiu d’ensenyar d’una forma més atractiva, suggeriments de vídeos didàctics, consells per treballar la competència digital, recopilatoris d’aplicacions que faciliten la docència no presencial, publicacions de cursos o plataformes digitals per formar-se en línia, entre altres.

Un altre objectiu és organitzar fòrums per augmentar la participació i el debat respecte a aquest tipus de formació 

Més enllà de tot això, la mestra ha manifestat la seva voluntat de realitzar un doctorat relacionat amb l’ensenyament no presencial a través d’internet i organitzar fòrums perquè tothom que vulgui pugui participar i debatre amb l’objectiu principal de desenvolupar la competència digital tant dels professors com dels alumnes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending