Per una educació en línia i gratuïta

Una professora de l’Escola Andorrana està desenvolupant un projecte per facilitar l’adquisició de competències digitals als professors i els alumnes i fomentar l’ensenyament no presencial a través d’internet

Una dosi de bona voluntat i el poder d’internet són bons ingredients per facilitar l’aprenentatge avui dia. “Petits trucs per treballar en línia de forma gratuïta” és la iniciativa que està duent a terme una professora d’anglès de l’Escola Andorrana que va aprofitar la seva excedència per formar-se i transmetre els coneixements a través de les xarxes socials i un blog.

Com altres projectes, la idea va sorgir arran del confinament. “Vaig decidir crear un Instagram per donar un cop de mà a les classes en línia, sense pensar més enllà d’això, donant a conèixer aplicacions o pàgines web d’aprenentatge”, ha explicat la docent a l’Altaveu. “Si no pagues la wifi no tens res. L’ensenyança ha de ser gratuïta o, com a mínim, les eines a les que es puguin accedir a través de la xarxa”, ha afegit.

La iniciativa és vàlida tant per mestres, pares i fins i tot alumnes, ja que presenta aplicacions i jocs als quals poden accedir tots sols

Ara per ara, ‘Docents en Línia’​ compta amb perfil a Facebook i Instagram per guanyar visibilitat i també amb un Blogspot on s’explicaran amb més detall totes les possibilitats per adquirir coneixements a cost zero. “Inicialment era una plataforma pels professors, però també és vàlida pels pares i fins i tot pels alumnes, ja que hi ha aplicacions o jocs que poden realitzar ells sols”, ha comentat la professora.

El contingut de la iniciativa compta amb un bon ventall de propostes. Plataformes per generar animacions, infografies, qüestionaris o esquemes visuals amb l’objectiu d’ensenyar d’una forma més atractiva, suggeriments de vídeos didàctics, consells per treballar la competència digital, recopilatoris d’aplicacions que faciliten la docència no presencial, publicacions de cursos o plataformes digitals per formar-se en línia, entre altres.

Un altre objectiu és organitzar fòrums per augmentar la participació i el debat respecte a aquest tipus de formació 

Més enllà de tot això, la mestra ha manifestat la seva voluntat de realitzar un doctorat relacionat amb l’ensenyament no presencial a través d’internet i organitzar fòrums perquè tothom que vulgui pugui participar i debatre amb l’objectiu principal de desenvolupar la competència digital tant dels professors com dels alumnes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.