Divorci a xarxes arran del matrimoni

Representants de PS i Acció s’enganxen a Twitter arran de la forma com aquesta segona formació ha entomat la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de persona i família

La sentència del Tribunal Constitucional que dictamina que distingir entre matrimoni canònic i casament civil és contrari a la Carta Magna ha generat rebombori. I, a xarxes, també. Especialment, entre la formació que va presentar el recurs i Acció, on militen alguns dels consellers generals de la majoria -el grup independent- que va validar les dues denominacions ara anul·lades. L’enfrontament a Twitter ha arribat a fer saltar més d’una guspira.

Tot arrenca d’un vídeo que va compatir Acció. En ell, el conseller comunal massenenc Guillem Forné, es mostrava “sorprès gratament” pel fet que “s’admeti que hi ha una discriminació molt important respecte a col·lectius que no estaven representats de la mateixa manera davant la llei”. Així, també afirmava que “per fi tindrem una figura de matrimoni comuna per a totes les persones d’Andorra”.

No es pot negar que, com a mínim, pot generar certa sorpresa que aquestes declaracions les faci un company de partit de quatre consellers generals -els de l’ara grup independent- que quan es va treballar la Llei de persona i família es van alinear -segurament obligacions de coalició- amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos a l’hora d’apostar per les dues denominacions: matrimoni canònic i casament. I així ho han volgut fer notar alguns destacats representants del Partit Socialdemòcrata.

És el cas del seu secretari d’organització, Pere Baró, que s’ha preguntat “per què estant a la majoria ho heu de celebrar després d’un recurs nostre i no directament en el moment de fer la llei tal com us demanaven els companys del grup socialdemòcrata”. El mateix Forné arriba a admetre que “hauria sigut millor” però treu la part positiva del tema: “gràcies a tot aquest procediment ara tenim una jurisprudència ferma que directament obliga a la no discriminació”.

La consellera general Susanna Vela també ha participat en l’intercanvi d’opinions a Twitter. De fet, ha lamentat “la poca vergonya d’alguns”, tot recordant que “els grups de la majoria no vau voler escoltar i menys votar a favor de les esmenes plantejades pel PS”. Ja en roda de premsa, la parlamentària ha apuntat que “si tant estaven per evitar la discriminació, el moment i el lloc oportú el tenien amb les esmenes que vam fer i es van alinear amb DA i CC. Les coses es demostren fent coses, i no amb discursos més o menys ensucrats o piulades”. També ha indicat que “com a mínim haurien d’agrair el treball de qui ha portat això fins al final”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending