Crònica d’una sentència anunciada

El Superior denega a un condemnat per conduir begut poder agafar el camió durant el seu horari laboral, decisió que es va anticipar a la vista, ja que es demanaven 90 hores setmanals, molt per sobre del permès per la normativa

No ha estat cap sorpresa. De fet, ara fa uns mesos, els magistrats del Superior ja van deixar clar quina seria la seva decisió davant la petició d’un home que havia estat condemnat per conduir begut. Se li havia retirat el carnet. Demanava, però, poder fer servir un camió per a la seva feina. El problema, com es va posar en relleu a la vista, és que la sol·licitud significava una jornada laboral molt més llarga del que permet la normativa.

El recurrent havia estat condemnat per donar positiu per alcoholèmia -penal, més de 0,8 grams per litre de sang- en el control que se li va fer després de provocar un accident que va causar danys materials. A més, va fugir del lloc i no va ser fins més tard dels fets quan va ser agafat per la policia i, òbviament detingut. Davant la policia va intentar fer creure que qui portava el cotxe quan va causar el sinistre era la seva parella.

Un control d'alcoholèmia.

Relacionat

Demanar a la Justícia allò que no és legal

Via judici ràpid, va ser condemnat per un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol. La pena va ser de 18 mesos de retirada de carnet. El problema, en el seu cas, era doble, ja que la seva feina és de camioner. Per això, tal com han fet altres condemnats pels mateixos motius, va demanar que la pena quedés en suspens durant les hores que necessita per treballar.

Una petició que, moltes vegades, la Justícia accepta. En aquest cas, però, no ha estat així. Ni el Tribunal de Corts primer ni el Superior després han volgut acordar aquesta excepció. El motiu? El va explicar una de les magistrades durant la mateixa vista. La petició suposava una autorització a conduir durant 90 hores a la setmana.

I això, no només és il·legal si es té en compte la normativa laboral sinó també la reglamentació pròpia del sector del transport. Així se li va fer saber: “no podem autoritzar una cosa que és il·legal”, van advertir els magistrats. A més, també va tenir l’oposició del ministeri fiscal, que alertava de la gravetat dels fets que van comportar la condemna. Per tant, la sentència no ha estat cap sorpresa. La petició ha estat denegada.

Comentaris (1)

Trending