A la Costa Daurada pel camí ‘legal’

A partir de dilluns, els ciutadans d’Andorra poden viatjar fins a les platges de Tarragona i l’Ebre, però no pas per les rutes habituals, ja que cal evitar les regions sanitàries de Barcelona i Lleida

Des de divendres, els andorrans i residents poden passar la frontera del riu Runer i moure’s amb llibertat per la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Ara. A partir de dilluns, aquesta mobilitat s’ampliarà a gairebé tota Catalunya. De fet, aquells que vulguin, fins i tot, podran arribar a les costes de Tarragona i l’Ebre. Això sí, caldrà fer-ho amb una ruta diferent de les habituals, ja que aquestes passen per les regions encara vetades de Lleida i Barcelona.

El radi de moviment pels ciutadans del Principat, per ara, està limitat a les comarques veïnes. És a dir, l’Alt Urgell i la Cerdanya, però també els dos Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran. A partir de dilluns, però, passaran a fase 3 les regions sanitàries de la Catalunya Central i de Girona. I la Generalitat permetrà la mobilitat també a aquestes zones. Això, fa que es pugui arribar a la platja.

Passat Oliana, cal agafar la C-26 fins a Solsona, la C-55 fins a Manresa i, des d'allà, la C-37 a Igualada i Valls

En el cas de les regions sanitària de Girona –nord del Mareme i tota la Costa Brava-, el camí és senzill. Les carreteres habituals cap a aquelles zones transcorren íntegrament per territoris ja en fase 3 i, per tant, no hi ha cap problema. Més laboriós és fer la ruta cap a la costa de Tarragona i l’Ebre.

I és que els itineraris normals, com ara la C-14 fins a Reus o arribar a enllaçar amb l’AP-7, no són vàlids. En algun moment, travessen les regions sanitàries de Lleida i Barcelona que, encara, es mantenen en fase 2. Per tant, no s’hi pot entrar i, qui ho faci s’arrisca a ser aturat pels Mossos i a una sanció. Toca, doncs, agafar la guia de carreteres o el Google Maps i calcular.

La ruta 'legal' per poder arribar des d'Andorra a la Costa Daurada.

La clau és trobar la ruta que permet arribar a creuar de la regió sanitària de la Catalunya Central a la del Camp de Tarragona. Per fer-ho, s’ha d’arribar fins a Oliana i, en comptes de seguir cap a Ponts -ja és la Noguera i, per tant, Lleida-, desviar-se agafant la C-26 fins a Solsona i, d’allí, la C-55 fins a Manresa. A la capital del Bagés, buscar la carretera C-27 fins a Igualada i Valls. A partir d’aquí, ja s’està al Camp de Tarragona.

La Generalitat valora demanar que Barcelona i Lleida passin dijous a la fase 3, fet que ampliaria la mobilitat dels andorrans a tot Catalunya

Es tracta d’un desviament que implica una llarga estona més a la carretera. Per posar un exemple, un trajecte entre Andorra la Vella i Cambrils es pot fer en poc menys de tres hores. Agafar la ruta ‘legal’ suposa afegir una hora més de viatge.

Tot s’ha de dir. Es tracta d’una ruta que podria ser necessària fer únicament tres dies. I és que, segons s’ha reconegut des de la Generalitat, es treballa amb la possibilitat d’avançar el pas de les regions sanitàries de Lleida i Barcelona a la fase 3. Si les dades de l’epidèmia del coronavirus segueixen sent positives, s’intentarà convèncer el govern espanyol perquè autoritzi que aquest salt ja es faci dijous vinent. Per tant, la mobilitat dels andorrans ja seria per tota Catalunya.  

Els andorrans podran viatjar a partir de dilluns a Girona.

Relacionat

A partir de dilluns es podrà viatjar fins a Girona, l’Empordà, Manresa o la Costa Daurada

Comentaris

Trending