A partir de dilluns es podrà viatjar fins a Girona, l’Empordà, Manresa o la Costa Daurada

La regió sanitària gironina i la de la Catalunya Central passaran a la fase 3 del desconfinament i la Generalitat autoritzarà la mobilitat amb la de l’Alt Pirineu i Aran

Els andorrans podran viatjar a partir de dilluns a Girona.
Els andorrans podran viatjar a partir de dilluns a Girona.

Aquest cap de setmana, l’Alt Pirineu i l’Aran. A partir de dilluns, també la Catalunya Central i Girona. El govern espanyol ha confirmat que aquestes dues regions sanitàries passaran a la fase 3 del desconfinament, tal com havia sol·licitat la Generalitat. A més, l’executiu català preveu que entre aquestes zones es permeti la mobilitat, mesura a la qual també es podran acollir els ciutadans d’Andorra. Això suposaria que també es podria arribar al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Els viatges a Barcelona, Lleida i Tarragona, però, encara hauran d’esperar.

Així ho han confirmat a Altaveu fonts de la conselleria de Salut de la Generalitat. D’aquesta forma, el radi al qual podran moure’s els andorrans i els residents al Principat augmenta de forma substancial. Durant aquest cap de setmana, només es podrà fer desplaçaments per la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, que inclou les comarques veïnes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, però també els dos Pallars, la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça.

La Generalitat aplicarà el mateix criteri que ja es fa servir amb les regions de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona

Aquesta zona està en fase 3 des del passat dilluns. A aquest estat també saltaran dilluns altres dues regions sanitàries limítrofes: la de la Catalunya Central, que agrupa les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, l’Osona i el Solsonès, i la de Girona. D’aquesta darrera formen part set comarques -Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i la Selva-, a més de diferents municipis de la zona nord del Maresme com ara Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar o Sant Pol, entre altres. El govern espanyol ha donat el vistiplau a la proposta que li fa va fer arribar fa uns dies l’executiu català.

L’ambaixador, Àngel Ros, va explicar dijous que el canvi de fase d’altres regions sanitàries no suposaria automàticament que s’hi autoritzessin els desplaçaments. La decisió final, va indicar, correspondria a la Generalitat. Fonts de la conselleria de Salut, però, ja han avançat que es farà servir el mateix criteri que ja s’aplica des de dilluns a la província de Tarragona, on es permet la mobilitat entre la de Terres de l’Ebre i la del Camp de Tarragona. I aquesta opció també la tindran els ciutadans residents a Andorra.

De fet, el radi encara s'amplia més, ja que des de la regió de la Catalunya Central també es pot connectar amb el camp de Tarragona. Per tant, es pot arribar a les comarques del sud de Catalunya, incloent-hi tota la Costa Daurada. Això sí, la ruta que es faci servir no podria passar ni per l'àrea sanitària de Lleida ni per la de Barcelona, encara en fase 2.

Cal recordar, però, que l’obertura de la frontera és, per ara, en un únic sentit. És a dir, els andorrans poden anar cap a Catalunya, però no a l’inrevés. És a dir, no poden venir al Principat ciutadans espanyols. No ho podran fer, de fet, fins que no finalitzi l’estat d’alarma. És a dir, a partir del 22 de juny.

La frontera d'Andorra amb Espanya.

Relacionat

Espanya reobre aquest divendres la frontera però no permet els seus ciutadans venir

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending