De la bossa de mà a l’objectiu fotogràfic: peces cobejades pels ‘lladres’

L’organització de les finals de la Copa del Món a Soldeu està a l’expectativa que la policia pugui localitzar material d’un fotoperiodista -més de 20.000 euros- desaparegut durant l’esdeveniment, igual com una botiga d’Escaldes que fa uns dies va denunciar la sostracció d’una bossa que, de cost, val més de 7.000 euros

Són pispes professionals. I a Andorra n’està més ple del que sembla, encara que hi vénen normalment de passada. No són personal autòcton i costa molt enxampar-los. Prou que ho saben els organitzadors de les finals de la Copa del Món d’esquí a Soldeu. O els responsables d’un establiment de la plaça Coprínceps dedicat a les peces de marroquineria i complements de vestir d’altíssim nivell.

En esdeveniments com els viscuts fa poc més d’una setmana a les pistes Avet i Àliga és habitual que desapareguin coses de valor més o menys alt. En aquesta ocasió, el que va trobar a faltar un fotoperiodista estranger que havia vingut a cobrir les finals d’esquí va ser un objectiu molt específic que té un valor de més de 20.000 euros. Un dineral. Segons fonts de l’organització, hi ha la denúncia realitzada i s’espera les indagacions policials.

Tant el propietari de l’objectiu fotogràfic, amb un para-sol i tot d’elements incorporats, com els organitzadors de les proves d’esquí saben que és molt difícil poder recuperar el material. En principi hauria d’operar l’assegurança de l’organització i rescabalar el fotògraf, que haurà patit l’inconvenient de no poder disposar d’una eina cabdal en la seva feina.

L’altra peça que cerca la policia, i que també difícilment trobarà, és una bossa de mà d’una de les grans marques de l’alta costura europea que va ser sostret divendres d’un establiment de la plaça Coprínceps d’Escaldes. És una botigueta petita i que s’hi ha d’acudir com aquell que diu, amb cita prèvia. Amb hora concertada. També treballa molt en línia. Pot arribar a passar molt discreta.

Com discrets van passar els dos desconeguts que fent-se l’orni van acabar agafant la bossa de mà i van marxar cames ajudeu-me. El preu de compra, el de cost, no pas el PVP, del complement desaparegut és superior a 7.000 euros. No està gens malament tampoc. Els furts de mercaderia, s’ha dit, són més habituals del que sembla. I cops hagi no estan gens malament. Es pot fer l’agost al mes de març. Queda clar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending