Un salpicadero es un salpicadero

Comentaris

Mariano, el otrora amigo de Antonio, llegó a decir cuando estaba embebido de poder, y pensaba erróneamente, como todos vosotros, que el poder político es indefinido e ilimitado, que una manzana es una manzana y que una pera es una pera. O que un vaso es un vaso y un plato es un plato. Pues aquí, además de recordaros que el poder político es definido y limitado, habrá que decir que un salpicadero es un salpicadero. 

Mariano, el otrora amigo de Antonio, llegó a decir cuando estaba embebido de poder, y pensaba erróneamente, como todos vosotros, que el poder político es indefinido e ilimitado, que cuanto mejor para todos y cuanto peor para todos mejor, mejor para mí el suyo, beneficio político. 

Mariano, el otrora amigo de Antonio, llegó a decir cuando estaba embebido de poder, y pensaba erróneamente, como todos vosotros, que el poder político es indefinido e ilimitado, es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde.

Mariano, el otrora amigo de Antonio, llegó a decir cuando estaba embebido de poder, y pensaba erróneamente, como todos vosotros, que el poder político es indefinido e ilimitado, no es lo mismo que gobierne uno que gobierne otro. No es lo mismo. Dicho de otra manera: es muy distinto, muy diferente.

Anoche, delante de Antonio, que no de Mariano, el candidato elegido por Antonio y que no está en campaña, pero hace semanas que lo está sin estarlo, esto me recuerda a los pagos simulados aplazados de aquella mujer "multicargos" o a aquel ministro que estaba sin estar pero al que hubo que crearle una cartera ministerial, aunque fuera sin despacho, y que ahí sigue, hizo su "presentación".  Y entre otras muchas cosas que dijo, les dejo unas cuantas para que todos ustedes puedan verificar la línea continuista, que NO reformista, del mismo. 

 

 

"L’Andorra que jo vull, que somio, a la que aspiro, és un país on totes les persones compten". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"Per mi les persones compten a l’hora de prendre decisions polítiques, que tindran una afectació sobre les seves vides, els seus interessos i les seves expectatives". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"Els meus padrins havien nascut a cal Sucarana d’Engordany, a cal Quim de Dolsa de Santa Coloma, a un poblet d’Andalusia -a la província d’Almeria-, i a cal Farreró d’Escaldes". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA. (En Almería hay pueblecitos preciosos. ¿Por qué no nombrar el "poblet"?)

"Però hi havia un somni, una visió, un projecte de país compartit. Una voluntat i una identitat que no calia ni tan sols fer explícita, però que hi era. I tothom se’n sentia part". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"Els últims anys -en els governs en els quals he tingut l’honor i la responsabilitat de participar- han estat anys de grans reformes econòmiques: la reforma fiscal amb tots els nous impostos, els convenis de doble imposició, l’obertura econòmica, la incorporació de totes les normes de transparència fiscal i de bona governança financera". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"M’interessa que aquell petit comerciant que dona servei i dona vida al centre històric d’una de les nostres parròquies s’hi continuï guanyant la vida. M’interessa que a la seva filla, que és una professional liberal, que va estudiar a Tolosa o a Barcelona, tingui oportunitats i li vagin bé les coses. M’interessa que aquelles empreses, que porten dècades aportant riquesa i creant llocs de treball al país, trobin el seu lloc en aquesta nova realitat. M’interessa que aquella empresa internacional que ha decidit instal·lar-se a Andorra pugui continuar confiant en aquest país, com un país seriós, estable i amb seguretat jurídica. I m’interessa que els treballadors d’aquestes empreses -i de qualsevol altra- es continuïn sentint partícips d’un projecte compartit que els permeti prosperar". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"I us ho diré amb claredat i amb fermesa: Al meu entendre, participar del mercat interior és la clau de volta que li falta al nou model econòmic i social d’Andorra. Perquè és el que permetrà que els nostres empresaris i professionals puguin treballar des d’Andorra al món. Perquè és el que obrirà nous horitzons als nostre joves, sense haver de renunciar al passaport andorrà o d’accedir -d’amagat i contravenint la Constitució- a la doble nacionalitat. Perquè és el que donarà una etiqueta de qualitat als productes i als serveis que es fan a Andorra i es presten des d’Andorra. I perquè donarà seguretat jurídica i facilitats als inversors, i farà -per tant- arribar més inversió estrangera de qualitat i valor afegit. Sovint ens trobem -us trobeu, molts de vosaltres- en dificultats per explicar el que és Andorra; i explicar el que és Andorra és molt més fàcil des del mercat interior que des de fora del mercat interior". Eso se lo tendrías que explicar a Juan Pablo, Santiago, Lluis, Isabel, Amaya, Sergi, Juan, Pablo, Xavier, Josep Lluis, Josep Antoni, Josep, Javier, Esteve, Francesc, José, Antoni, Enrique, Ignacio, Mauricio, Anna, Amelie, Francisco, Joana, Jaume y a todos los afectados, clientes, trabajadores y accionistas de BPA

"Aquest acord garanteix que el sector del tabac -tant agricultors com fabricants- es pugui transformar al nostre país al llarg de 30 anys. Al llarg d’un anys en els quals s’hauria de transformar igualment, perquè cada any que passa el nombre de persones que fumen al món baixa al tomb d’un 3%". Eso se lo tendrías que explicar a todo el sector agrícola del peís que vive un sinvivir.

"En els últims tres anys, m’he esforçat per fer una política social centrada en les persones i en les seves capacitats. Algú podria pensar que la política social consisteix a repartir diners: Donar ajuts a aquest col·lectiu, ajuts a aquest altre col·lectiu". Eso se lo tendrías que explicar a todos aquellos que o han visto cómo se les incrementaba temerariamente el precio del alquiler, o directamente no tienen acceso al mismo. 

"¿Estic a favor de despenalitzar l’avortament en els tres supòsits bàsics? És clar que si. ¿Em sembla una qüestió rellevant per als drets de les dones? I tant. Però despenalitzar l’avortament significa modificar la Constitució i -sense cap mena de dubte, perquè així se’ns ha fet saber- renunciar al coprincipat: als dos coprínceps, episcopal i francès, que són un únic cap d’Estat indivisible. I jo soc partidari de conservar el coprincipat parlamentari tal i com el coneixem: amb el copríncep episcopal i el copríncep francès". Eso se lo tendrías que explicar a todas aquellas mujeres que reivindican éste derecho y que con sus acciones han conseguido lograr un clamor popular.

"Quan dic que vull una Andorra en la que totes les persones comptin no ho dic com un simple eslògan electoral. Ho dic perquè sé que quan aquest país ha avançat ho ha fet des de la inclusió i la cohesió. Jo entenc la política com la recerca de l’equilibri i la unitat que respecta la diversitat". Eso se lo tendrías que explicar a todos aquellos que se han ido, se están yendo o ya tienen las maletas listas para partir.

 

 

"Nosaltres sabem que a vegades cal ser conservadors, perquè Andorra té moltes coses bones a conservar. I que la millor manera de conservar-les és fer-les evolucionar i adaptar-les als canvis. I sabem que també cal ser progressistes, perquè el creixement ha de ser sempre sostenible i inclusiu. El nostre projecte reformista per a Andorra compta amb tothom i no vol deixar ningú al marge". (Esto, mejor déjalo estar y que alguien, que sepa, te lo explique). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intenten ser felices. 

Comentaris

Trending